Acasa InternationalExterne Transnistria: Monument pentru generalul criminal Lebed

Transnistria: Monument pentru generalul criminal Lebed

scris de M.A.
194 afisari

Fostul comandant al armatei 14-a, generalul Alexandr Lebed, a fost decorat post mortem de liderul de la Tiraspol cu cea mai înaltă distincţie militară din Transnistria, Ordinul Suvorov de gradul I.

Transnistria - Monument pentru generalul criminal Alexandr Lebed

Transnistria - Monument pentru generalul criminal Alexandr Lebed

Medalia a fost înmânată fratelui lui Alexandr Lebed, colonelul Alexei Lebed. Tot marţi, în Tighina, a fost dezvelit monumentul generalului criminal Lebed, informează presa rusă, preluată de Unimedia. Printre participanţi la ceremonie s-au numărat şi ambasadorul cu misiuni speciale al ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, şi consilierul în Ambasada rusă la Chişinău, Vitali Triapiţîn.

„Astăzi sărbătorim Ziua Rusiei. Aducem omagiu unui general de luptă, prin eforturile căruia acum 20 de ani a fost oprită vărsarea de sânge în regiunea noastră. Noi omagiem şi Federaţia Rusă, care în prezent participă la operaţiunea de menţinere a păcii în Transnistria, protejează securitatea şi vieţile oamenilor. Memorie veşnică lui Alexandru Ivanovici (Lebed) şi gratitudine tuturor soldaţilor ruşi”, a declarat Evgheni Şevciuk, liderul separatist de la Tiraspol.

În anii 1992-1995, Alexandr Lebed a condus armata a 14-a, dislocată în Transnistria. A decedat în 2002 într-un accident aviatic, când era guverantor al regiunii Krasnodar, Federaţia Rusă. De asemenea, Evgheni Şevciuk a instituit recent o medalie comemorativă cu titlul „20 de ani de la respingerea agresiunii militare asupra apărătorilor independenţei republicii nistrene moldoveneşti”

2 comentarii

Daniel 13-06-2012 - 01:39

ăștia numai mor odată? 😐

ein deutscher 14-06-2012 - 00:03

Duca-s-ar fix dupa tatuca Stalin, sa-i tina de urat acolo unde e, nu le-ar mai muri multi inainte de comunisti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult