Acasa InternationalExterne Trei angajaţi iradiaţi la centrala nucleară de la Fukushima

Trei angajaţi iradiaţi la centrala nucleară de la Fukushima

scris de D.S.S.
3 afisari

Trei angajaţi de la reactorul nr. 3 al centralei nucleare de la Fukushima au fost iradiaţi iar doi sunt spitalizaţi, a anunţat joi Agenţia pentru siguranţă nucleară din Japonia.

Fukushima nuclear plantCei doi lucrători au fost „expuşi la niveluri de radiaţie cuprinse între 170 şi 180 de milisieverţi”, în timp ce munceau în clădirea în care se află turbina, separată de reactor, a indicat Hidekuki Nishiyama, purtător de cuvânt al agenţiei nipone, citat de AFP.
O expunere la 100 de milisieverţi pe o perioadă de un an este considerată nivelul de la care se pleacă pentru a măsura riscul de îmbolnăvire de cancer.
Joi, la aproape două săptămâni de la cutremurul de 9 grade urmat de tsunami, care au devastat nord-estul Japoniei, autorităţile continuau eforturile de răcire a reactoarelor centralei Fukushima Daiichi.
Evacuat în urmă cu o zi, după ce s-au constatat emanaţii de fum negru, personalul a reluat operaţiile de răcire a reactorului nr. 3, unde aprovizionarea cu curent electric a fost restabilită în sala de control, a indicat Agenţia pentru siguranţă nucleară

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult