Acasa InternationalExterne Trei atentate cu bombă şi patru morţi la Cairo

Trei atentate cu bombă şi patru morţi la Cairo

scris de C.S.
1 afisari

Capitala Egiptului Cairo a fost zguduită astăzi de trei atentate cu bombă, comise în decurs de doar câteva ore. Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Cel puţin patru persoane au murit în atentatele cu bombă de la Cairo.

Vineri dimineaţa Cairo a fost afectat de un prim atac cu maşină-capcană, care a explodat în faţa cartierului general al poliţiei, în centrul oraşului, soldat cu patru morţi şi 70 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Trei ore mai târziu, o bombă a fost detonată în apropierea unei staţii de metrou din centru, rănind cinci poliţişti, potrivit aceleiaşi surse.

Ultimul atac a fost comis în vestul capitalei egiptene, pe o arteră importantă către Piramidele de la Giza, fără să provoace victime.

Atacurile împotriva forţelor de ordine s-au multiplicat după ce armata l-a destituit la 3 iulie pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi. De atunci, Egiptul se află într-un angrenaj al violenţei. Autorităţile reprimă în sânge orice manifestaţie a susţinătorilor lui Morsi, iar ca represalii grupări jihadiste revendică atacuri comise împotriva forţelor de ordine.

Cinci poliţişti au fost ucişi joi, într-un atac cu armament automat asupra unui post de control rutier la Beni Suef, la aproximativ 100 de kilometri sud de Cairo.

1 comentariu

vic 24-01-2014 - 18:59

nu era bine cand era mubarak acum au democratia promisa de americani!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult