Acasa InternationalExterne Trump acuză OMS că este „foarte părtinitoare față de China”

Trump acuză OMS că este „foarte părtinitoare față de China”

scris de Misu Andrei
81 afisari

Donald Trump are în vedere suspendarea finanţării către Organizația Mondială a Sănătății, afirmând că OMS nu a prevenit suficient de bine comunitatea globală în legătură cu coronavirusul. Preşedintele american a sugerat că organizaţia este oarbă în ceea ce priveşte focarul izbucnit în Wuhan.


„Au ratat apelul. Puteau face ceva cu luni bune înainte. Ei ar fi trebuit să ştie şi probabil chiar ştiau”, le-a spus Trump jurnaliştilor la conferinţa zilnică de presă a Casei Albă, sugerând că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a prevenit suficient de bine comunitatea globală în legătură cu virusul, transmite Mediafax.

„Vom analiza aceste lucruri cu atenţie şi vom vedea dacă merită să mai cheltuim atât de mulţi bani pentru OMS. Vom realiza un control amănunţit asupra lor şi vom trage nişte concluzii”, a adăugat președintele american.

Statele Unite sunt cel mai mare contribuitor la bugetul OMS. În propunerile bugetare pentru anul 2021, Trump a propus reducerea finanţării către OMS – organismul Organizaţiei Naţiunilor Unite responsabil pentru sănătatea publică internaţională – de la 122 milioane dolari la aproximativ 58 milioane dolari.

Preşedintele a mai spus că OMS pare să fie „foarte părtinitoare faţă de China” şi a acuzat organizaţia că nu este de acord cu restricţia de călătorie a zborurilor care provin din China. El a mai sugerat că organizaţia este oarbă în ceea ce priveşte focarul izbucnit în Wuhan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult