Acasa InternationalExterne Trupele romanesti din Afganistan se doteaza cu blindate americane

Trupele romanesti din Afganistan se doteaza cu blindate americane

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Fortele coalitiei internationale din Afganistan, care au nevoie urgenta de protectie impotriva dispozitivelor explozive montate pe carosabil, au achizitionat sute de blindate fabricate in Statele Unite ale Americii, cunoscute si sub numele “Mine Resistant Ambush Protected Vehicles” (MRAP), sustin oficiali ai Pentagonului, citati luni de cotidianul USA Today.


Potrivit Agerpres, Pentagonul a furnizat 581 de blindate noi sau in uz unor state aliate precum Romania, Polonia, Cehia, Iordania si Georgia. Alte tari, inclusiv, Marea Britanie, cumpara aceste vehicule cu un grad sporit de protectie direct de la producatorii americani.

In februarie, ministrul american apararii, Robert Gates, s-a angajat sa-i ajute pe aliatii din NATO sa se protejeze de dispozitivele explozive improvizate, in conditiile suplimentarilor de trupe anuntate in cursul anului pe frontul afgan. Nevoia de protectie fata de dispozitivele explozive improvizate este mereu in crestere. Pana in aprilie, 99 de soldati americani si din trupele aliate au murit din cauza exploziilor unor astfel de dispozitive, iar alti 785 au fost raniti. 12 soldati romani au murit in Afganistan din cauza bombelor montate pe carosabil, soarta lor fiind impartasita si de 15 militari polonezi.

0 comentariu

Huhu 06-04-2010 - 11:08

Pacat…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult