Tunisia: Protest la Guellala soldat cu 49 de poliţişti răniţi | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Tunisia: Protest la Guellala soldat cu 49 de poliţişti răniţi

Tunisia: Protest la Guellala soldat cu 49 de poliţişti răniţi

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

În timpul unui protest faţă de redeschiderea unui gropi de gunoi pe insula Djerba, mai mulţi manifestanţii au atacat un post de poliţie cu pietre şi cocktailuri molotov, rănind 49 de oameni ai legi.

Tunisia: Protest la Guellala soldat cu 49 de poliţişti răniţi (foto:csmonitor.com)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Tunisia, Khaled Tarruche, a declarat, sâmbătă, 6 octombrie, că în urma confruntărilor „dintre forţele de ordine tunisiene şi manifestanţii care protestau faţă de redeschiderea unui gropi de gunoi pe insula Djerb”, 49 de  poliţişti au fost răniţi. Conform mediafax, Khaled Tarruche a menţionat că „un număr mare de manifestanţi din centrul Guellala au atacat un post de poliţie cu pietre şi cocktailuri molotov.”, poliţiştii având fie fracturi, fie alte răni cauzate de pietre şi cocktailuri molotov.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că doar doi protestari au fost răniţi, „aceasta demonstrând de unde a venit atacul violent, anume din partea manifestanţilor şi nu a poliţiei„. Conform aceleiaşi surse, şase vehicule de poliţie au fost incendiate iar forţele de ordine nu au făcut niciun arest. Pe străzile din acest oraş de 13.000 de locuitori situat în sudul insulei Djerba, importantă atracţie turistică tunisiană, s-a reinstalat calmul la lăsarea serii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult