Acasa InternationalExterne Turcia: Bombă lângă biroul lui Erdogan

Turcia: Bombă lângă biroul lui Erdogan

scris de Marius Bâtcă
52 Afisari

Atentat cu bombă la Ankara, lângă biroul primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan.

explozie turcia

foto: presstv.ir

O bombă artizanală, conţinută într-o mică sticlă de plastic ce fusese depusă în apropierea unui transformator electric, a explodat luni dimineaţă la Ankara, în apropiere de biroul primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan, a relatat canalul de televiziune turc NTV, preluat de AFP şi Reuters, informează Agerpres.

O persoană a fost uşor rănită. Bomba a explodat în jurul orei locale 09h30 (07h30 GMT) la numai 20 de metri de biroul primului mninistru şi în apropiere de intrarea în clădirea Curţii de Casaţie, în cartierul Kizlilay, potrivit NTV.

Agenţia de presă Anadolu a precizat la rândul său că un angajat al Curţii de Casaţie a fost rănit uşor în explozie.

Membri ai serviciului de securitate al premierului Erdogan şi echipe de poliţişti au venit imediat la locul exploziei, care s-a produs cu aproximativ o oră înainte de sosirea primului ministru pentru şedinţa săptămânală a guvernului, a indicat NTV pe site-ul său internet.

Postul de televiziune amintit califică dispozitivul ca “bombă cu percuţie”, un dispozitiv frecvent utilizat de diverse grupuri armate din Turcia şi vizând mai mult să facă zgomot decât să cauzeze pierderi umane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS