Acasa InternationalExterne Turcia scoate navele de luptă în Mediterana. Cipru şi Israel

Turcia scoate navele de luptă în Mediterana. Cipru şi Israel

scris de M.A.
2 afisari

Turcia trimite mai multe fregate şi un submarin, în Mediterana de est, ca factor de descurajare faţă de Cipru şi Israel, scrie presa turcă.

Fregate ale Turciei

Potrivit publicaţiei locale Akşam, citată de Agerpres, Turcia intenţionează să-şi crească prezenţa militară în Mediterana de est, în contextul tensiunilor cu Republica Cipru. În acest moment, nu există un ordin expres privind comasarea în această zonă a unor nave militare, însă premierul Recep Tayyip Erdogan nu a exclus în ajun o astfel de posibilitate. Se are în vedere, potrivit ziarului menţionat, redislocarea a opt fregate, precum şi a unui submarin. În acest moment, Turcia mai are patru nave militare în apropiere de Libia, unde participă la operaţiuni NATO.

La rândul său, ziarul Milliyet scrie că trei nave vor fi trimise ca factor de descurajare în apele neutre din apropierea Israelului. Cel puţin două fregate se aşteaptă să fie trimise să asigure securitatea pentru două nave turceşti care vor începe lucrări de prospectare în zona economică exclusivă în apropierea coastei Ciprului.

Ankara consideră neligitime planurile Republicii Cipru în ceea ce priveşte prospectarea zăcămintelor de petrol şi gaze în platoul continental.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult