Acasa InternationalExterne Turcia suspendă temporar contactele cu UE

Turcia suspendă temporar contactele cu UE

scris de M.A.
8 afisari

Turcia suspendă contactele cu UE pe perioada în care Republica Cipru va exercita preşedinţia prin rotaţie a Uniunii, de la 1 iulie 2012.

turcia uniunea europeana

Turcia suspendă temporar contactele cu UE

Anunţul a fost făcut de ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, şi comisarul UE pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, transmite Agerpres.

‘Poziţia noastră în ceea ce priveşte preşedinţia Ciprului de Sud este destul de clară. Nicio instituţie din Turcia nu va interacţiona cu UE pe perioada preşedinţiei cipriote, însă contactele noastre cu Ashton şi Fule vor continua’, a specificat şeful diplomaţiei de la Ankara.

Ahmet Davutoglu a subliniat de asemenea problemele rămase în suspensie în Mediterana de Est, în special tensiunile legate de începerea forărilor şi instalării de sonde pe platoul continental cipriot. Referitor la insula divizată, Davutoglu a subliniat necesitatea continuării negocierilor şi ajungerea la o decizie în baza principiilor care atestă existenţa a două state.

De asemenea, Davutoglu a subliniat că Ankara consideră necesară să fie rezolvată în cele din urmă problema eliminării vizelor pentru cetăţenii turci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult