Turcia trimite blindate la graniţa cu Siria | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Turcia trimite blindate la graniţa cu Siria

Turcia trimite blindate la graniţa cu Siria

scris de M.A.
2 afisari

Blindate ale armatei turce au fost văzute înaintând vineri dimineaţă spre graniţa cu Siria.

Turcia trimite blindate la graniţa cu Siria

Turcia trimite blindate la graniţa cu Siria

Joi, parlamentul de la Ankara a votat o rezoluţie ce autorizează guvernul să desfăşoare operaţiuni militare în Siria, ca reacţie la tirurile siriene, relatează canalele media locale. Mandatul este prevăzut pentru un an şi vizează strict protejarea frontierelor ţării.

‘Tot ceea ce intenţionăm este pacea şi securitatea în regiunea noastră ‘, a afirmat premierul Recep Tayyip Erdogan, subliniind că Turcia ‘nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria‘, transmite Agerpres. ‘Nu avem în intenţie să declanşăm un război pentru că am văzut cu toţii consecinţele confruntărilor din Irak şi Afganistan. În acelaşi timp, Ankara este suficient de puternică pentru a-şi apăra cetăţenii şi graniţele. Nu recomand nimănui să testeze hotărârea noastră în această privinţă’, a mai spus primul ministru turc.

Scuzele Siriei nu au mulţumit joi Turcia, unde pe străzi au ieşit sute de oameni care au cerut oprirea violenţelor atât în interiorul Siriei, cât şiîn afara ei. Pentru a dispersa manifestanţii, poliţia turcă a fost nevoită să recurgă la gaze lacrimogene.

Tiruri cu mortiere dinspre Siria au făcut cinci morţi şi 11 răniţi miercuri la Akcakale, un sat turc în apropierea frontierei siriene unde au loc lupte între armata loială regimului de la Damasc şi rebelii sirieni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult