Acasa InternationalExterne Tutorele liderului nord-coreean, găsit mort. Paradă militară la Phenian cu participarea moştenitorului la conducerea statului comunist

Tutorele liderului nord-coreean, găsit mort. Paradă militară la Phenian cu participarea moştenitorului la conducerea statului comunist

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cel mai important transfug nord-coreean din Coreea de Sud a fost găsit mort duminică dimineaţă, în locuinţa sa din Seul, decesul având în aparenţă cauze naturale, în timp ce la Phenian are loc o uriaşă paradă militară în prezenţa liderului Kim Jong-Il şi a fiului său mai mic, informează Mediafax.


Un purtător de cuvânt al poliţiei din Seul a confirmat moartea lui Hwang Jang-Yop, în vârstă de 87 de ani, fără a face precizări suplimentare.Hwang Jang-Yop ar fi fost tutorele liderului actual Kim Jong-Il, în vârstă de 68 de ani. Ulterior, el a fugit din ţară, în timpul unei vizite în China în 1997.

Potrivit postului de radio sud-coreean YTN, care citează surse apropiate de serviciile de informaţii, Hwang a fost găsit mort în baie, după ce ar fi suferit un atac de cord.Dar serviciile de informaţii anchetează ipoteza unui asasinat, a adăugat postul de televiziune. Fostul oficial nord-coreean trăia sub supravegherea constantă a poliţiei şi a fost vizat de mai multe ameninţări cu moartea.Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, un gardian dormea la domiciliul lui Hwang şi locuinţa sa nu a fost spartă. Urmează să fie efectuată o autopsie.

În aprilie, pe site-ul de Internet oficial al autorităţilor de la Phenian au apărut ameninţări cu moartea la adresa lui Hwang Jang-Yop, din cauză că a criticat regimul în timpul călătoriilor sale în Statele Unite sau Japonia. „Nu trebuie să uitaţi că trădătorii au fost întotdeauna masacraţi cu lovituri de cuţit”, se preciza pe Uriminzokkiri, site-ul Phenianului.

Coreea de Sud condamnase în iulie la zece ani de închisoare doi agenţi nord-coreeni, care s-au dat drept fugari pentru a încerca să îl asasineze pe Hwang Jang-Yop.

Acest deces survine în contextul în care la Phenian are loc o uriaşă paradă militară, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la fondarea partidului comunist nord-coreean, în prezenţa liderului Kim Jong-Il şi a fiului şi presupusului său succesor, Kim Jong-Un.

Prezenţa fiului celui mic şi presupusului succesor al lui Kim Jong-Il nu a fost raportată de presa de stat nord-coreeană, dar agenţia sud-coreeană Yonhap a confirmat prezenţa sa, vizibilă şi în imaginile de la ceremonie, difuzate în direct de posturile internaţionale de televiziune. Festivităţile au loc la mai puţin de două săptămâni după ce Kim Jong-Il, în vârstă de 68 de ani, l-a promovat pe fiul său, Kim-Jong-Un, la rangul de general de patru stele şi i-a încredinţat două posturi cruciale în Partidul Muncitorilor din Coreea, confirmând astfel statutul său de succesor desemnat.

0 comentariu

ioan 22-04-2010 - 12:25

Dl Boc este profesor de drept consttutional, ma mir ca nu a stiut!?
Iar, cealalta problema este ca in acest stat numit Romania nu stiu cand vor fi create institutii trainice.
Multor dintre politicienii de astazi si de ieri le prinde bine decizia Curtii Const.
Pentru cetateni de rand este o prelumgire a coruptiei si bataii de joc generalizate.
Putem trage conluzia ca surasa raului nu sunt cei declarati „de lux” ci o anumita parte a clasei politice incapabila sa guverneze tara. Acum pentru a- si justifiac insucesul politicienii in frunte cu Dl. Boc invrajbesc clasele sociale pentru a distrage atentia de la aceasta incapacitate a lor!

ion popescu 28-04-2010 - 04:24

Asta ae fi in stare sa desfiinteze Constitutia printr-o ordonanta de urgenta! Asta e dl. prof. de drept anticonstitutional!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult