Acasa InternationalExterne Twitter ar putea suspenda contul lui Donald Trump

Twitter ar putea suspenda contul lui Donald Trump

scris de Misu Andrei
61 afisari

Un director al Twitter nu exclude ca reţeaua socială să suspende contul lui Donald Trump dacă preşedintele american continuă să publice mesaje incendiare care încalcă regulile platformei.

Cu 81,7 milioane de abonaţi, contul @realDonaldTrump este unul dintre cele 10 cele mai urmărite pe Twitter. Însă liderul american este în conflict cu reţeaua de socializare care a marcat două din tweet-urile sale cu privire la votul prin corespondenţă prin menţiunea „verificaţi faptele”.

Twitter a „ascuns” apoi un mesaj al preşedintelui american pentru încălcarea regulilor reţelei sociale pentru „apologia violenţei”.

„Când încep jafurile, încep şi focurile de armă”, a scris Trump într-un tweet postat în contextul confruntărilor între manifestanţi şi poliţişti care au izbucnit în mai multe oraşe americane, după decesul la 25 mai a afro-americanului George Floyd, în vârstă de 46 de ani, asfixiat la Minneapolis de către un poliţist alb.

Directorul pentru strategia de politică publică a Twitter, Nick Pickles, a declarat joi în timpul unei audieri în parlamentul Regatului Unit că tweet-urile lui Donald Trump sunt examinate la fel ca altele venind din alte conturi verificate.

„De fiecare dată când un tweet al unui utilizator este publicat şi ne este semnalat, îl examinăm conform regulilor noastre”, a declarat Pickles în cursul unei audieri virtuale în Comitetul parlamentar responsabil de sectorul digital.

„Dacă un utilizator pe Twitter continuă să încalce regulile noastre, atunci vom continua să avem discuţii pe toate căile care ni se oferă”, a adăugat el, citat de Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult