Acasa InternationalExterne Txeroki. Fost lider ETA, 377 de ani de închisoare

Txeroki. Fost lider ETA, 377 de ani de închisoare

scris de M.A.
0 afisari

Fostul lider militar al organizaţiei separatiste basce ETA, Garikoitz Aspiazu Rubina, alias „Txeroki”, a fost condamnat vineri la 377 de ani de închisoare pentru 21 de tentative de asasinat şi acte teroriste, a anunţat justiţia spaniolă.

Garikoitz Aspiazu Rubina alias Txeroki

Garikoitz Aspiazu Rubina alias Txeroki

Txeroki a fost transferat, temporar, în luna mai din Franţa în Spania, la cererea justiţiei spaniole.

Tribunalul Audienţa Naţională, l-a condamnat pe Garikoitz Aspiazu Rubina, „Txeroki„, pentru tentativa de asasinat din februarie 2002 asupra primarului din Portugalete (nordul Spaniei), Ester Cabezudo.

Conform textului deciziei, tribunalul „consideră dovedit faptul că în primele luni din 2002, Garikoitz Aspiazu Rubina s-a alăturat comandoului Olaia al ETA alături de Idoia Mendizabal şi Asier Arzalluz”, transmite Moldpres. „Membrii comandoului Olaia au decis să pună o bombă pe traseul primarului din Portugalete”, precizează instanţa, care adăugă faptul că operaţiunea nu şi-a atins obiectivul.

ETA, considerată drept organizaţie teroristă de către UE şi SUA, este considerată responsabilă de moartea a 829 de persoane în peste 40 de ani de atentate comise în cadrul luptei pentru independenţa Ţării Bascilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult