Acasa InternationalExterne Ucraina: „Republicile populare” autoproclamate vor să creeze o federaţie

Ucraina: „Republicile populare” autoproclamate vor să creeze o federaţie

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

„Premierul” de la Doneţk, Aleksandr Borodai, a anunțat cǎ „Republicile populare” autoproclamate la Doneţk şi Lugansk în estul Ucrainei planifică crearea unei federaţii.

Ucraina: „Republicile populare” autoproclamate vor să creeze o federaţie (foto:scmp.com)

Întrebat dacă acestă federaţie va avea un singur „Parlament” şi un singur „preşedinte”, Borodai a răspuns: „Da, cu certitudine”. „Nu avem neînţelegeri cu locuitorii din Lugansk. Problemele nesemnificative care apar sunt discutate şi pot fi soluţionate”, a adăugat el, potrivit mediafax. Totodată, Borodai a declarat că „autorităţile” de la Doneţk sunt „pregătite să renunţe la multe cerinţe politice pentru a obţine pace”, relatează agenţia RIA Novosti. „Deja am renunţat la multe cerinţe politice pentru instaurarea păcii. Suntem pregătiţi să renunţăm în continuare la multe dintre cerinţele noastre, însă acest subiect trebuie să fie discutat în cadrul negocierilor”, a afirmat el.

Operaţiunea „antiteroristă” contra rebelilor proruşi din estul Ucrainei a fost reluată marţi dimineaţa, a anunţat preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov în deschiderea şedinţei Camerei unice. Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat în noaptea de luni spre marţi că armistiţiul cu separatiştii nu a fost prelungit şi că forţele ucrainene vor „trece la atac”. Kievul i-a acuzat pe insurgenţii proruşi din estul Ucrainei că au atacat armata ucraineană de 108 ori în cele zece zile de armistiţiu, omorând 29 de militari şi rănind alţi 69.

1 comentariu

ancuta 02-07-2014 - 20:23

Daca reprosezi 3,147detelor ca-s komunistoizi, sar in sus si te fac: ….!
3,147detele au orgasme in cascada cand vorbesc de ceea ce face Russia in Ucraina!
Russia in Ucraina face REPUBLICI POP U LARE! Adica … komunism!
Moarte komunistoizilor antenizati hemoroiDANVIOREL!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult