Acasa InternationalExterne Ucraina a gasit un imens zacamant de gaze in Marea Neagra

Ucraina a gasit un imens zacamant de gaze in Marea Neagra

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Oameni de stiinta ucraineni si germani au descoperit rezerve enorme de hidrati de gaze, cunoscuti si drept „gheata inflamabila”, in zona economica ucraineana din Marea Neagra, capabile sa aprovizioneze cu energie Ucraina pe durata a 1.500 de ani, a anuntat miercuri seful adjunct al unui departament din cadrul Institutului de biologie pentru marile sudice din Ucraina, Serghei Gulin, doctor in stiinte, citat de RBC.ua si Agerpres.


El a facut parte din echipa de cercetatori care au prospectat rezervele de resurse naturale de pe fundul Marii Negre.
Asa cum a explicat Evgheni Sniukov, seful Sectiei de geologie marina si formare a straturilor de sedimente din cadrul muzeului stiintific de istorie naturala din Odesa, hidratii de gaze reprezinta gheata care contine gaz metan. Extractia hidratilor de gaze este insa un proces extrem de dificil, atrag atentia expertii. Metanul se evapora rapid din gheata. Prin urmare, este nevoie de tehnologii calitativ noi pentru extractia de gaze din hidratii de gaze, subliniaza ei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS