Acasa InternationalExterne Ucraina a trecut la deconspirarea fostilor agenti KGB

Ucraina a trecut la deconspirarea fostilor agenti KGB

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Autoritatile ucrainene au decis sa-i deconspire pe fostii agenti KGB, fosta politie politica din perioada sovietica, in baza unei legi speciale in curs de elaborare, transmite luni, din Kiev, portalul economic rusesc RBC, citat de Moldpres.


In virtutea acestui document, serviciile secrete ucrainene urmeaza sa declasifice si sa transfere materiale din arhivele secrete Institutului memoriei nationale, angrenat in prezent in rescrierea corecta a istoriei natiunii ucrainene. Sefa adjuncta a administratiei prezidentiale de la Kiev, Anna Gherman, o apropiata a presedintelui Viktor Ianukovici, a declarat ca adevarul trebuie stiut, oricat de amar ar fi acesta. O lege cu privire la desecretizarea arhivelor va permite multor oameni nevinovati sa evite acuzatiile de spionaj, a mai explicat ea. In momentul de fata, o astfel de legislatie nu exista si nu putem obliga Serviciul de Securitate al Ucrainei /SBU/ sa incalce legea, a spus sefa adjuncta a administratiei prezidentiale de la Kiev, justificand retinerea cu care serviciile secrete ofera materiale referitoare la trecutul istoric al tarii.

0 comentariu

Cristian 20-04-2010 - 19:45

Te felicit pentru aceasta reusita, dar trebuie luptat in continuare.

Harasimiuc Radu Miha 21-04-2010 - 10:40

Numai de decenta nu poate fi vorba.
Oricine si oriunde pe lumea aceasta va fi la putere, se va confrunta intr-un viitor nu foarte indepartat, cu situatii care s-ar putea sa corespunda unor „stari de necesitate”. Unde putem sa comunicam si privat?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult