Acasa InternationalExterne Ucraina: Aeroportul din Lugansk transformat ȋn cȃmp de bǎtǎlie

Ucraina: Aeroportul din Lugansk transformat ȋn cȃmp de bǎtǎlie

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ȋn dimineața zilei de luni, 1 septembrie, paraşutiştii ucraineni luptau împotriva unui „batalion de tancuri ruseşti” pe aeroportul din Lugansk, un bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Ucraina: Aeroportul din Lugansk transformat ȋn cȃmp de bǎtǎlie (foto:veooz.com)

Ucraina: Aeroportul din Lugansk transformat ȋn cȃmp de bǎtǎlie (foto:veooz.com)

Purtǎtorul de cuvȃnt militar ucrainean, Leonid Matiuhin, a anunțat pe Facebook cǎ „Luptele continuau luni între paraşutişti ucraineni şi un batalion de tancuri ale forţelor armate ruse pentru apărarea aeroportului din Lugansk„. Afrimația purtǎtorului de cuvȃnt vine dupǎ ce ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, afirmase ȋn seara de duminicǎ, 31 august, că „Trupe ruseşti au apărut nu numai la Doneţk, ci şi în zona aeroportului din Lugansk. Ele sunt prezente şi în alte oraşe”.

Valeri Gheletei a afirmat totodatǎ cǎ „Suntem în război cu Rusia şi Rusia este cea care decide ce se întâmplă în Donbas”  a ținut sǎ menționeze.  Cu toate acestea, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a asigurat luni că „nu va fi nicio intervenţie militară” a Rusiei în Ucraina şi a apreciat că „o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile” trebuie discutată la negocierile prevăzute în Belarus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult