Acasa InternationalExterne Ucraina anunță o nouă strategie de recuperare a peninsulei Crimeea

Ucraina anunță o nouă strategie de recuperare a peninsulei Crimeea

scris de Misu Andrei
49 Afisari

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksii Danilov, a anunţat joi că ţara sa va schimba strategia pentru a-şi recupera peninsula Crimeea, anexată ilegal de către Moscova în martie 2014.

„Strategia pentru eliberarea Crimeei: a sosit momentul pentru o nouă formulă”, a anunţat Danilov într-un scurt mesaj pe contul său de Twitter preluat de agenția de presă EFE, potrivit Agerpres.

„Secvenţa pentru eliberarea (politico-diplomatică, militară, economică etc.) presupune o schimbare a priorităţilor”, a adăugat oficialul ucrainean de rang înalt, care nu a dat detalii cu privire la natura acestor schimbări de strategie.

La 27 februarie 2014, soldați ruși fără însemne au preluat controlul asupra Consiliului Suprem şi al guvernului Crimeei.

Cu șapte zile înainte de asaltul asupra instituțiilor din Crimeea, Rusia a început să transfere către peninsulă trupe şi echipamente suplimentare, precum şi forţe paramilitare. Ori Rusia avea deja baze militare în această peninsulă de la Marea Neagră conform prevederilor unui acord cu Ucraina.

Recuperarea Crimeei, o peninsulă strategică, este unul dintre obiectivele pe care şi le-a stabilit administraţia lui Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean s-a declarat convins în repetate rânduri că pacea va putea fi restabilită doar cu recuperarea Crimeei de către țara sa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult