Acasa InternationalExterne Ucraina ar putea anula paşapoartele româneşti

Ucraina ar putea anula paşapoartele româneşti

scris de M.A.
502 Afisari

Acordarea cetăţeniei române locuitorilor Ucrainei este o problemă foarte serioasă, consideră conducerea Consiliului Public din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev.

Ucraina ar putea anula paşapoartele româneşti

Ucraina ar putea anula paşapoartele româneşti (foto: unian.ua)

„Autorităţile ucrainene ar trebui să retragă de la cetăţenii Ucrainei paşapoartele româneşti acordate preferenţial de emisarii români în Bucovina„, a declarat zilele acestea adjunctul preşedintelui Consiliului Public din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Rostislav Tomenciuk, citat de portalul ucrainean liga.net, transmite Rador.

„Problema constă în faptul că stabilirea exactă a numărului şi numelor persoanelor care deţin paşapoarte româneşti, precum şi seria acestor documente, este foarte dificilă. Într-o oarecare măsură, aceasta este sarcina Ministerului de Externe – de a purta un dialog, pentru că această situaţie este foarte problematică. Eu consider că paşapoartele respective (româneşti, n.red) trebuie retrase, dar această politică trebuie să fie bine planificată şi permanent desfăşurată. Trebuie să fie o politică a statului. Ucraina cunoaşte foarte bine această situaţie şi trebuia să abordeze problema respectivă încă de la început”, a mai spus Rostislav Tomenciuk.

Presa de la Kiev a mai scris în ultima perioadă că, „în unele sate din Nordul Bucovinei (regiunea Cernăuţi, n.red), emisarii români îi îndeamnă pe localnici ca, în timpul recensământului de anul viitor din Ucraina, să se declare etnici români”, acuzând Bucureştiul că „fabrică” români.

3 comentarii

Aveo 20-06-2012 - 16:49

Anularea se poate face numai de catre emitent. Daca i se confisca pasaportul persoana de nationalitate romana si cetatenie ucrainiana poate declara pierdut documentul respectiv si cere eliberarea altuia. Asta daca nu merge pe varianta oficiala, sa anunte ambasada Romaniei la Kiev ca i s-a retinut pasaportul de catre autoritatile ucrainiene in mod abuziv si sa ceara eliberarea altuia.

pathfinder 22-06-2012 - 10:11

Hahaha.
Bucovina de Nord se va intoarce incet-incet acolo unde-i locul, macar partial.
Moscalii n-au decat sa latre ca si cainii la luna.

remi 22-06-2012 - 11:31

Ucraina nu e definita inca…Nu stie incotro sa o apuce,spre est(rusia,deci asia) sau vest(ue).Joaca inca la 2 capete,dar si la cacialma,caci nu mai are arme atomice…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS