Acasa InternationalExterne Ucraina ar putea pierde o parte din Marea Azov si stramtoarea Kerci

Ucraina ar putea pierde o parte din Marea Azov si stramtoarea Kerci

scris de Ziua Veche
45 afisari

 

 

.Ucraina ar putea fi nevoita sa renunte la cererile sale de a pastra frontiera maritima din Marea Azov si stramtoarea Kerci, dupa ce Rusia si Ucraina au semnat un document privind delimitarea frontierei terestre, scrie publicatia ucraineana Delo.


 

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, si Konstantin Griscenko, ministrul de Externe ucrainean, au semnat luni un acord privind delimitarea frontierei terestre intre cele doua tari. Publicatia ucraineana Delo il califica drept cel mai important document semnat intre oficialii celor doua tari, in timpul vizitei presedintelui rus Medvedev la Kiev. Datorita acestei decizii, asupra careia cele doua tari nu au putut conveni timp de zece ani, va incepe ultima etapa a formalizarii frontierei de stat pe teren – stabilirea unor indicatoare de frontiera. Acordul va avea, insa, o consecinta grava: Ucraina ar putea fi nevoita sa renunte la cererile sale – de a pastra frontiera maritima in Marea Azov si stramtoarea Kerci, asa cum se facuse impartirea administrativa intre republici in perioada sovietica, sustine un expert in materie de securitate internationala, Galina Yavorskaia.

Fostul ministru ucrainean de Externe, Vladimir Ogrizko, a confirmat ca „pastrarea frontierei maritime in Marea de Azov si stramtoarea Kerci, pe baza impartirii administrative intre Republica Sovietica Federativa Socialista Rusa si URSS, a fost o cerere-cheie a Ucrainei cu privire la toate rundele de negocieri intre cele doua tari. Pana acum, Ucraina avea o pozitie ferma si refuza negocierile privind si posibilitatea de a modifica linia mediana. Cu toate acestea, dupa semnarea acestui acord, potrivit expertului Yavorskaia, lucrurile vor merge in aceasta directie.

.

In opinia unui alt reprezentant al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe, Andrei Parubia, fara delimitarea frontierei, Ucraina nu poate sa se astepte la introducerea regimului de calatorie fara vize cu Uniunea Europeana, despre care vorbise anterior presedintele ucrainean Victor Ianukovici si ministerul Afacerilor Externe din Ucraina.

0 comentariu

usla 07-04-2010 - 02:47

Sa nu se mai oboseasca. Nu vrem viza ca milogii ! NU SE VEDE CA SINTEM EUROPENI DE MINA A ENSPEA ? La criza sintem trimisi la FMI, viza asta e numai pentru cei mari si multe altele. Si acum mai tipa ca nu luam avioane de la aia care VOIAU PORTILE DE FIER PENTRU O FABRICA DE CHIBRITURI FALIMENTARA SI IPOTECATA. Animale salbatice !

Viorica Ianc 07-04-2010 - 15:12

Interesul poate fi scazut. Copii mei sunt
europeni si io nu-mi permit sa trec balta
…ha,ha,ha si acolo sunt prea multe ex-
treme.
Este o tzara de vreo doua ori mai mare
decat Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult