Acasa InternationalExterne Ucraina: Asalt cu tancuri la periferia Slavianskului

Ucraina: Asalt cu tancuri la periferia Slavianskului

scris de C.S.
0 afisari

Armata ucraineană a lansat vineri o ofensivă în forță în perimetrul localității Semionovka, de la periferia Slavianskului. Rebelii proruși au făcut să funcționeze un tanc de muzeu.

Asalt cu tancuri la periferia Slavianskului.

‘În momentul de față, artileria trage puternic asupra barajelor separatiștilor, amplasate în jurul localității Semionovka. Este vizat și cartierul Vostocinîi. Aviația nu a fost încă angajată, dar se dau lupte crâncene’, citează agenția de presă menționată o declarație făcută de un reprezentant al rebelilor.

Potrivit acestuia, nicio casă din Semionovka nu a rămas în afara tirurilor de artilerie.’Practic toți locuitorii au părăsit localitatea, multe case sunt distruse’, a spus el, fără să fie în măsură să indice un bilanț al victimelor în rândul separatiștilor.

Un alt reprezentant al milițiilor separatiste a indicat pentru RIA Novosti că tancuri T-64 veneau vineri la prânz din două părți înspre Slaviansk — din direcția satului Semionovka și dinspre orașul Krasnîi Liman — adăugând că unul din blindate a fost scos din uz de către insurgenți.

Un grup de separatiști din Donețk a reușit vineri să dea jos de pe postament și să facă să funcționeze un tanc din al Doilea Război Mondial, o adevărată piesă de muzeu, pe care intenționează să-l utilizeze în confruntările lor cu trupele guvernamentale.

‘Tancul IS-3 stătea pe un piedestal în centrul satului Konstantinovka (55 km nord de Donețk). Proiectile de la tunurile D-30, pe care le-am confiscat armatei ucrainene, se potrivesc puștii D-25T, cu care este echipat tancul’, a declarat unul dintre rebeli, indicând că urmează ca blindatul să fie folosit în lupte.

Rebelii din autoproclamata ‘republică populară’ Donețk mai dispun de câteva transportoare blindate și vehicule blindate cu șenile, pe care le-au confiscat anterior armatei ucrainene.

Confruntările din estul Ucrainei continuă înainte cu o zi de învestirea noului președinte ales al Ucrainei, Petro Poroșenko, de care Occidentul își leagă speranța că va putea instaura pacea în zonele din sud-est confruntate în prezent cu o insurecție separatistă.

8 comentarii

digital 06-06-2014 - 15:40

Proiectile de la tunurile D-30, pe care le-am confiscat armatei ucrainene, se potrivesc puștii D-25T, cu care este echipat tancul’

mișto tare, asta!

salut 06-06-2014 - 16:09

In mod normal, acum, cu ocazia intalnirii dintre Putin si Merkel si a previzibilei intalniri dintre Putin si Obama, ar fi trebuit ca asaltul asta cu tancuri impotriva populatiei civile sa nu aiba loc. Sa se abtina, maca pana la finalul intalnirilor, sa dea o sansa pacii. Iar liderii occidentali ar fi putut influenta Kievul pentru un „armistitiu” temporar.
Dar se pare ca – spre nenorocirea amaratilor de acolo – , cu exceptia Rusiei, nimeni nu are interes pentru o solutie pasnica; in special Fascistii de pe Maidan s delegitimati, care au castigat o tara prin lovitura de stat, violenta. Astia au nevoie de razboi ca de aer; nu conteaza ca deja si-au ciopartit tara si o vor mai face

salut 06-06-2014 - 16:09

In mod normal, acum, cu ocazia intalnirii dintre Putin si Merkel si a previzibilei intalniri dintre Putin si Obama, ar fi trebuit ca asaltul asta cu tancuri impotriva pop.ulatiei civile sa nu aiba loc. Sa se abtina, maca pana la finalul intalnirilor, sa dea o sansa pacii. Iar liderii occidentali ar fi putut influenta Kievul pentru un „armistitiu” temporar.
Dar se pare ca – spre nenorocirea amaratilor de acolo – , cu exceptia Rusiei, nimeni nu are interes pentru o solutie pasnica; in special Fascistii de pe Maidan s delegitimati, care au castigat o tara prin lovitura de stat, violenta. Astia au nevoie de razboi ca de aer; nu conteaza ca deja si-au ciopartit tara si o vor mai face

digital 06-06-2014 - 16:16

democracy…trebuie să învingă în final, nu așa se termină filmele amerloce?!

salut 06-06-2014 - 16:20

Hehehe, „tre’ sa invinga ” repede, acusi trece vara, soola recolta, soola bani, soola gaze. Purcelusa Merkel va avea 40 de milioane de purcei de hranit. Ca americanii sunt cu umbrela, ma rog scutul, ei nu se coboara la d’astea domestice.
Distractia abia incepe !

digital 06-06-2014 - 16:36

păi trimit amerlocii lichefiate în tuburi de oxigen, îți dai seama cum se scot ukrainelocii?!
va fi tot un tub și-un gaz, un gaz și-un tub…..s-au scos, gata!

UnUL 08-06-2014 - 00:34

Ce faci, Salaud, te bâlbâi? Ai mai postat aberația asta o dată. Vezi că „civilii” tăi sunt înarmați până în dinți și jumătate din ei sunt cetățeni ruși!

briel 09-06-2014 - 23:59

Exista o pagina web asa de meseriasa si pentru Romania, cum este cea pentru Ukraina ?
http://www.usubc.org/site/u-s-ukraine-business-council-usubc-members-by-industry

Fiind in vizita acolo am gasit urmatorul text:

At present, many pipeline projects are threatening to bypass Ukraine and reduce its market share: Blue Stream-2, Nord Stream, South Stream, and Nabucco for gas and the Baltic Pipeline System for oil. Ukraine has a vital interest in protecting and increasing its transit volumes and therefore income, and it must first prove itself as a reliable transit country.
Asta a fost in 2010, acum e si mai rau de cand sunt la cutite , pardon … kalashnikoave, cu rusii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult