Acasa InternationalExterne Ucraina: Bilanțul confurntǎrilor de duminicǎ, 26 ianuarie

Ucraina: Bilanțul confurntǎrilor de duminicǎ, 26 ianuarie

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Poliţia a dispersat duminică, 26 ianuarie, mii de manifestanţi care încercau să ocupe administraţia regiunii Zaporoje, în sudul Ucrainei.

Ucraina: Bilanțul confurntǎrilor de duminicǎ, 26 ianuarie (foto:yle.fi)

Jurnalişti aflaţi la faţa locului au anunţat că au fost rănite persoane, poliţiştii folosind bastoane şi grenade asurzitoare. „Mulţumită măsurilor luate, tentativa de intrare a unor participanţi la manifestaţie a eşuat”, a anunţat filiala locală a Ministerului de Interne într-un comunicat. Aproape 600 de membri ai forţelor de ordine au intervenit împotriva celor aproximativ 3.000 de manifestanţi care încercau să pătrundă în clădire, a precizat aceeaşi sursă. O anchetă a fost deschisă, iar manifestanţii vizaţi sunt pasibili de pedepse de până la şase ani de închisoare. „Poliţiştii au utilizat bastoanele din dotare pentru a dispersa oamenii din centrul comercial Baida, unde se încălzeau manifestanţi, după care au început să disperseze oamenii”, a declarat liderul local al mişcării, Igor Andriuşenko, potrivit Agerpres.

Tot ȋn seara de duminicǎ, mai multe zeci de manifestanți au preluat duminică seară controlul asupra Ministerului Justiției, în centrul capitalei Ucrainei, Kiev, fără să întâmpine rezistență. Niciun reprezentant al forțelor de ordine nu se afla prezent la locul incidentului, situat la câteva zeci de metri de zona din oraș ocupată de manifestanți. Protestatarii au început imediat după aceea să ridice baricade în jurul clădirii, folosindu-se de lăzi de gunoi.

1 comentariu

urbos 27-01-2014 - 14:40

Sa foloseasca bombele atomice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult