Acasa InternationalExterne Ucraina: Bilanțul zilei de joi. Ianukovici de acord cu anticipatele

Ucraina: Bilanțul zilei de joi. Ianukovici de acord cu anticipatele

scris de Z.V.
2 afisari

Joi, 20 februarie, a fost cea mai sȃngeroasǎ zi a protestelor din Ucraina, cu cel puțin 100 de morți si 500 de rǎniți, Ianukovici arǎtȃndu-se de acord cu anticipatele.

Ucraina: Bilanțul zilei de joi. Ianukovici de acord cu anticipatele

După cea mai sângeroasă zi a protestelor de la Kiev, soldată cu cel puţin 100 de morţi, potrivit presei internaţionale, în timp ce autorităţile anunţă un bilanţ oficial de 75 de decese, în Piaţa Independenţei se mai aflaul, vineri dimineaţă câteva sute de persoane. La microfoanele amplasate în Piaţa se aud  slujbe de pomenire pentru persoanele decedate.

Joi seară dupǎ multe ore de dezbatere, premierul Poloniei anunţase că preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, ar accepta organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate în cursul anului 2014, precum şi formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile. Ulterior, opoziţia din Ucraina a susţinut că nu există niciun acord cu regimul Viktor Ianukovici. Principala revendicare a opoziţiei ucrainene era organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile, anunţă premierul Poloniei, Donald Tusk.

Forţele de securitate din centrul Kievului au primit permisiunea de a folosi arme de foc în legitimă apărare, joi ȋn jurul orei 16, după ce au fost atacate de la ferestrele unei clădiri, a declarat Ministrul de Interne. ”Pe 20 februarie, oameni neidentificaţi au tras asupra forţelor de securitate de la ferestrele Conservatorului din Kiev. Pentru securitatea forţelor de ordine, s-a decis relocarea trupelor în locuri mai sigure şi, conform legislaţiei în vigoare, folosirea armelor de foc în legitimă apărare”, a declarat ministrul.

Mai devreme, aproximativ 50 de protestatari ai opoziţiei ucrainene au blocat o cale ferată în estul Ucrainei, între oraşele Dnepropetrovsk şi Kiev, oprind un tren în care sunt 500 de poliţişti, anunţă agenţia Interfax, în ediţia online. Anterior, ministerul de Interne ȋi indemnase pe locuitorii Kievului să nu iasă din casă şi să nu meargă în centrul oraşului, unde au loc tiruri susţinute cu gloanţe reale. „În acest moment, este mai bine să fie limitate deplasările cu maşina particulară şi să nu se iasă pe stradă. Sunt oameni cu intenţii agresive pe străzile din Kiev„, a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit mediafax.

83 comentarii

UnUL 21-02-2014 - 09:05

EVZ, Friday, 21 February 2014.
Omagiu Euromaidanului: Speranţa moare ultima
Autor: Vladimir Tismăneanu

Nu mai încape îndoială: regimul Ianukovici a decis să-şi joace ultima carte prin lunetişti, prin măcel, prin crimă. Ceea ce se petrece la Kiev şi în alte oraşe din Ucraina este un scandal moral absolut. “Numai datorită celor fără de speranţa ne este dată speranţa”, scria Walter Benjamin la începutul erei naziste.
“Împotriva oricărei speranţe “este titlul unuia din volumele de memorii ale Nadejdei Mandelstam. “Speranţa moare ultima”, şi-a intitulat Alexander Dubcek cartea autobiografică. La un sfert de veac de la ceea ce Papa Ioan Paul al ÎI-lea a numit annus mirabilis 1989, însângeratul, eroicul Euromaidan din Kiev va intră în istorie că o nouă Piaţă Tienanmen. Ori că Barcelona din timpul Războiului Civil din Spania, cea imortalizată de George Orwell în “Omagiu Cataloniei”
Specialist în dezinformări, Viktor Ianukovici a anunţat că se vor relua negocierile cu opoziţia. A fost demis comandantul forţelor armate, carnagiul s-a înteţit. Ianukovici invocă acum, după masacrele din ultimele zile şi nopţi, nevoia de “pace socială”. Şi-a amintit, măcar retoric, de importantă unui dialog cu partidele de opoziţie. Credibilitatea lui Ianukovici este la pământ. Pentru protestatari, el este omul cu sânge pe mâini. I se spune “Ianucescu” şi nu degeaba. I se poate spune şi Adolf Vissarionovici Ianucescu.
Viitorul democratic al unei Ucraine independente nu este doar o problema a ucrainienilor. Este problema întregii regiuni, a Europei, a tuturor celor care consideră că drepturile omului sunt universale şi că tirania nu trebuie lăsată să aibă ultimul cuvânt. Umbră imperială a Rusiei putiniste se extinde sub ochii noştri. Cine crede că ea nu ameninţă şi România trăieşte pe altă lume. Inamicii statului de drept, ai societăţii deschise, oriunde s-ar află ei şi orice măşti ar arbora, susţin ceea ce eu numesc valul de-democratizării. Se poartă o lupta pe care doar naivii incorigibili o mai pot ignoră. Secera şi ciocanul, glorificate la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, au intrat din nou în acţiune. Cu efecte criminale.
Cât priveşte spectrul extremismului, agitat îndeosebi de propagandă rusă şi de unele grupări stângiste din Vest, inclusiv „Die Linke” în Germania, este vorba nu atât de o alarmă reală, cât de efortul de a delegitimiza revoltă anti-autoritară din Ucraina.
Tentativele de a acuză Maidanul de fascism vin, incontestabil, dinspre Rusia. Este culmea tupeului că regimul FSB, o mafie de tip securist, să calomnieze maidanul, acest spaţiu al unei democraţii directe în statu nascendi, drept un creuzet al neo-nazismului. Această impostură agresivă, o minciună de proporţii astronomice, este deconspirată de profesorul Timothy Snyder în excepţionalul sau articol din “New York Review of Books”. Ordinea pe care Viktor Ianukovici şi aliaţii săi vor să o „restabilească” este una a fricii, a temnitelor şi a cimitirelor

Tache 21-02-2014 - 09:36

Aceeasi tarisoara care ucide civili cum si cand are chef, si care a instruit armata Georgiei pentru atacul din 2008 este si acum implicata pana peste cap. Serviciul lor secret (cu motto-ul: „prin viclenie se face razboiul”) are oameni pe teren, furnizeaza logistica, informatii si bani. Caci nu-i costa decat hartia si cerneala pentru tiparnita. Ukraina ar trebui sa controleze in mod foarte strict schimburile valutare. Si ar trebui monitorizati foarte atent oligarhii cu doua cetatenii (se subintelege care e a doua) caci e foarte posibil ca ei sa furnizeze o parte din fonduri.

UnUL 21-02-2014 - 09:59

Tăchiță, cum îți spuneau și alții, ești prea bătut în cap ca să-mi pierd vremea explicându-ți că aberezi. Oricum, cred că locul tău ar fii în Coreea de Nord sau în cel mai bun caz în Rusia dictatorială și „putiniană”, nu într-o țară europeană, normală și democratică.

UnUL 21-02-2014 - 10:00

ERATĂ : „ar FI”.

Tache 21-02-2014 - 10:18

Se pare ca ai dreptate ! Rusia primeste refugiati persecutati din toata Europa. Vezi cazul actorului francez Gerard Depardieu (s-ar traduce Dumnezeu care pleaca). Cred ca si Dieudonné va trebui in curand sa ceara azil politic in Rusia.

pathfinder 21-02-2014 - 10:23

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Gerard Depardieu nu e „refugiati persecutat”.
Are niste probleme cu fiscul si fiscalitatea din Franta.
E vorba de bani, bre…

Mircea 21-02-2014 - 10:34

Tache
Confunzi azilul economic cu cel politic. Cei care fug de fisc nu se incadreaza aici ci prin alte coduri.

UnUL 21-02-2014 - 10:44

Depardieu e un mare actor, dar ca om este o jigodie : un bețiv, un isteric și violent și mai ales un escroc ordinar; deci el s-a refugiat ân Rusia – cum spuneau și d.nii Mircea și Pathfinder – DOAR ca să scape de fisc.

jan dinu 21-02-2014 - 11:01

— Tache ,Gerard este rus nascut in Frantza
prin parintii lui refugiati dupa revvolutia bolsevica ,deci shia gasit originea la Maika Roshie ..
printre oligarhhi ca acolo nu plateste taxe…
decit pentru protecie cin merge pe strazile Moskovei…
JD-USA

urbos 21-02-2014 - 15:01

Iesi in gatu ma-tii cu haznaua ta basista!

pathfinder 21-02-2014 - 15:08

Freaca, freaca….

Tache 21-02-2014 - 09:32

NU sunt un „adorator” al lui Ianukovici, dar îl respect pentru curajul (sau inconștiența) de a întoarce spatele UE. În privința protestatarilor din Ucraina, susțin cu tărie că cele câteva mii, zeci de mii sau sute de mii de „revoluționari” NU reprezintă ACUM zecile de milioane de locuitori ai Ucrainei. Lipsa de reacție a populației poate fi etichetată ca pașnică și chibzuită, dar creează impresia de teamă sau chiar indiferență. Nu mă refer la regiunile estice sau sudice, care au respins tentativele de „atac” ale paratrupelor venite din vest, și care, de altfel, au și anunțat că în cazul preluării puterii centrale prin forță, sa vor desprinde de Ucraina. Vedem neprofesionalismul propagandistic al televiziunilor, care pe fondul imaginilor cu TAB-uri cuprinse de flăcări și cu trupe de ordine arzând de vii, înfierează aproape „proletar” agresivitatea TOCMAI a forțelor guvernamentale. În plus, nimeni nu pare dispus să rezolve o dilemă ESENȚIALĂ. Care sunt limitele DEMOCRAȚIEI de tip occidental? Dacă ALEGERILE sunt instrumentul suprem al democrației, cum poate fi justificată cererea, „promovată” prin violență, de schimbare a regimului? Și de ce e înfierată folosirea forței pentru menținerea ordinii de către o putere legitimă și constituțională? Acest cerc vicios, care poate fi „condimentat” cu mult mai multe elemente decât cele expuse, duce la o SINGURĂ concluzie: Democrația occidentală e doar o găselniță ideologică, bună de folosit în funcție de necesități, dar NICIODATĂ în folosul MAJORITĂȚII populației, chiar dacă aceasta e EXPLOATATĂ pentru atingerea scopurilor propuse de principalii MANIPULATORI.

Tache 21-02-2014 - 09:33

NU sunt un „adorator” al lui Ianukovici, dar îl respect pentru curajul (sau inconștiența) de a întoarce spatele UE. În privința protestatarilor din Ucraina, susțin cu tărie că cele câteva mii, zeci de mii sau sute de mii de „revoluționari” NU reprezintă ACUM zecile de milioane de locuitori ai Ucrainei. Lipsa de reacție a pop.ulației poate fi etichetată ca pașnică și chibzuită, dar creează impresia de teamă sau chiar indiferență. Nu mă refer la regiunile estice sau sudice, care au respins tentativele de „atac” ale paratrupelor venite din vest, și care, de altfel, au și anunțat că în cazul preluării puterii centrale prin forță, sa vor desprinde de Ucraina. Vedem neprofesionalismul propagandistic al televiziunilor, care pe fondul imaginilor cu TAB-uri cuprinse de flăcări și cu trupe de ordine arzând de vii, înfierează aproape „proletar” agresivitatea TOCMAI a forțelor guvernamentale. În plus, nimeni nu pare dispus să rezolve o dilemă ESENȚIALĂ. Care sunt limitele DEMOCRAȚIEI de tip occidental? Dacă ALEGERILE sunt instrumentul suprem al democrației, cum poate fi justificată cererea, „promovată” prin violență, de schimbare a regimului? Și de ce e înfierată folosirea forței pentru menținerea ordinii de către o putere legitimă și constituțională? Acest cerc vicios, care poate fi „condimentat” cu mult mai multe elemente decât cele expuse, duce la o SINGURĂ concluzie: Democrația occidentală e doar o găselniță ideologică, bună de folosit în funcție de necesități, dar NICIODATĂ în folosul MAJORITĂȚII pop.ulației, chiar dacă aceasta e EXPLOATATĂ pentru atingerea scopurilor propuse de principalii MANIP.ULATORI.

pathfinder 21-02-2014 - 09:41

Bai Tache, rusofil si comunist imputit, nu am sa-mi cheltuiesc energiile sa-ti arat cat de pe langa esti.
Nu meriti!

Dar iti sugerez ceva.
Te rog frumos du-te in piata centrala din Cernauti si inceraca sa citesti postarea ta romanilor care demonstreaza acolo.
Daca te intorci viu ai felicitarile mele!

Cretinule!

Tache 21-02-2014 - 09:44

Nu cred ca ma pot intoarce VIU de acolo, dupa ce citesc postarea…

Dar asa ceva NU este DEMOCRATIE, NU este ELVETIA !!!

UnUL 21-02-2014 - 09:55

Își garantez că și în Elveția dacă ai debita asemenea aberații te-ar da elvețienii afară cu șuturi în dos.

Tache 21-02-2014 - 10:04

Cum garantezi tu asta ? Ai fost acolo sa vezi ? Ai fost vreodata in Elvetia ?

UnUL 21-02-2014 - 10:41

Evident că am fost; nu am obiceiul să vorbesc în necunoștință de cauză.

Mircea 21-02-2014 - 10:03

Nicio democratie nu iti permite sa spui in public orice iti trece prin minte. Exista niste limite impuse de morala, de bunul simt si in ultima instanta de lege. Editeaza-ti postarile si evita exagerarile si extremismele. E unul pe aici care e cu streangul si cu focul in minte. Nu vezi cite postari le face doar pentru cosul de gunoi ? Si tu vrei sa-l concurezi ?

Tache 21-02-2014 - 10:13

Pentru tine spunerea adevarului este extremism. De fapt este extremism tot ce deviaza de la linia partidului. Tu esti un trotzkist care te dai democrat.

In ceea ce priveste situatia din Ucraina, Ianukovici este liderul democrat si legitim al Ucrainei, ales prin vot liber si democratic, recunoscut ca atare de toti observatorii occidentali, care au observat alegerile.

Intr-o situatie asemanatoare, de insurectie impotriva unei puteri democratice si legitime, cum s-a intamplat in SUA dupa uraganul Katrina, pe timpul lui George W Bush, Garda Nationala a SUA a tras fara mila in tot ce misca, desi statalitatea SUA nu era catusi de putin amenintata.

Mircea 21-02-2014 - 10:21

Tache
Esti in eroare. Spunerea adevarului nu este extremism pentru mine si eu chiar am tangente in domeniu. Forma in care este spus acest adevar poate fi extremism. Sper ca intelegi. Am mai scris azi ca nu am nicio apartenenta de partid deci faci afirmatii gratuite.

Mircea 21-02-2014 - 10:24

… „Garda Nationala a SUA a tras fara mila in tot ce misca”….
Tu esti constient de afirmatiile pe care le faci ?

pathfinder 21-02-2014 - 10:24

Bai Tache,
Adevarul ala al tau e stramb.
De aia ti-am spus sa citesti postarea aia la Cernauti.
Ca sa simti pe pielea ta cum sta treaba cu relativitatea adevarurilor tale.
Hai mai du-te….

Tache 21-02-2014 - 10:35

Four years on, Katrina remains cursed by rumour, cliche, lies and racism
Ordinary people mostly behaved well. Those in power panicked, spread fear and fiction, and showed eagerness to kill

http://www.theguardian.com/commentisfree/2009/aug/26/katrina-racism-us-media

Este mai aproape de adevar.

Tache 21-02-2014 - 10:37

The Kent State shootings (also known as the May 4 massacre or the Kent State massacre)

http://en.wikipedia.org/wiki/Kent_State_shootings

Mircea 21-02-2014 - 10:50

Tache
„…cum s-a intamplat in SUA dupa uraganul Katrina, pe timpul lui George W Bush, Garda Nationala a SUA a tras fara mila in tot ce misca”..

Amesteci date fara nicio noima. Masacrul ala a avut loc in 1970 cind Bush nici nu visa sa fie presedinte iar uraganul avea atunci alte planuri.

Tache 21-02-2014 - 11:37

Masacrul din Kent State a avut loc in 1970. Celalalt masacru a avut loc in anul 2005, pe timpul lui George W Bush.

jan dinu 21-02-2014 - 10:06

Tache ,cred ca – TAKTU – a eliberat Romania in 1944 pe tancuri
cintind la balalaika :
Davai tzara
Luati povara
Cine se opune
Piara !!!….
Asha mah Tache – :
Mergi la mAta in Urali
Locul unde sunt muskali !!

JD-USA

pathfinder 21-02-2014 - 10:12

🙂
Like!

Tache 21-02-2014 - 10:23

Bunicul meu a luptat impotriva bolsevicilor, pe frontul de est, si a fost ranit in atacul asupra Odessei. A scapat ca prin minune cu viata, era aplecat in transee si sapa, in timp ce a explodat obuzul sovietic. Camarazii lui au fost taiati in doua, caci erau in picioare.

Stiu sa-i recunosc pe bolsevici, atunci cand ma intalnesc cu ei. Acum bolsevicii au emigrat in occident si sunt mari „capitalisti” si „democrati”.

Tache 21-02-2014 - 10:26

Dar bolsevicii si-au schimbat doar blana, nu si naravul. Lupta pentru aceleasi idealuri bolsevice: distrugerea familiei, distrugerea natiunii, distrugerea religiei si implementarea celui mai crunt sclavagism.

Mircea 21-02-2014 - 10:27

Tache
Ai uitat sa ne dai continuarea. Sper ca bunicul tau nu a venit in tara inrolat in diviziile ‘Tudor Vladimirescu” sau „Horia….”

Tache 21-02-2014 - 10:45

Nu, n-a venit ! 23 august l-a prins in garnizoana din Timisoara.

Apropo, pe timpul rebeliunii legionare, bunicul meu era in Bucuresti si a fost urmarit de un grup de legionari, pentru a fi omorat. A scapat cu viata fugind mai tare.

Asta nu ma face sa nu respect Miscarea Legionara si sa nu-l consider pe Corneliu Zelea Codreanu drept cel mai mare roman din toate timpurile. Am citit istorie si stiu ca acei legionari erau de fapt comunisti, platiti de evreii bogati, care le si comandasera si adusesera uniformele legionare din Uniunea Sovietica. Am inceput sa ma informez cu privire la diverse diversiuni…

UnUL 21-02-2014 - 10:47

Tăchiță, o iei pe arătură din ce în ce mai rău.

pathfinder 21-02-2014 - 10:47

1. „a fost urmarit de un grup de legionari, pentru a fi omorat”
De ce?!?

2. „acei legionari erau de fapt comunisti, platiti de evreii bogati” ?!?!?!?!?!?
Care legionari?

UnUL 21-02-2014 - 10:53

Domnule Pathfinder, nu căuta logică la Tăchiță, nu vei găsi !

Mircea 21-02-2014 - 10:55

Tache
Eu n-am citit istorie, am studiat si constat pe zi ce trece ca stiu tot mai putin despre istoria noastra. Vad ca ai convingeri, pe ce te bazezi ? Intelegi intrebarea ?

Tache 21-02-2014 - 11:00

Putina istorie, la cerere, pentru pathfinder….

Au existat persoane, costumate in uniforma legionara, care au atacat armata regala romana, cu scop diversionist, pentru a provoca o confruntare cat mai violenta intre armata si legionari. Organizatorii locali au fost niste evrei bogati, care au si procurat uniformele din URSS. Cei folositi au fost comunisti si lumpenii mahalalelor. Evreii bogati actionau la comanda Intelligence Service-ului britanic, care a dorit sa compromita si sa lichideze Miscarea Legionara. Miscarea Legionara nu putea fi controlata prea bine si era o piedica in calea declansarii razboiului din est, impotriva URSS. UK sprijinea Germania in atacarea URSS.

Pentru informatii detaliate trebuie sa te apuci singur sa citesti carti pe aceasta tema. Sper ca ti-am deschis apetitul pentru aflarea dedesubturilor celui de-al doilea razboi mondial.

pathfinder 21-02-2014 - 11:17

@Tache
In ceea ce priveste miscarea legionara sunt foarte bine informat.
Ca sa vezi…

Daca vorbim de rebeliunea legionara ca diversiune sunt de fapt doua teorii: cea pe care ai enuntat-o tu si cea care sustine ca a fost „incurajata” (sa-i spunem asa) direct de URSS.
(fara intermediari :))
Amandoua sunt doar teorii. Parerea mea…

Ce este adevarat, insa, e faptul ca legionarii sudisti (ironi sortii) au primit in randul lor tot felul de elemente de la marginea societatii.

Asa se explica si diferentele mari, d.p.d.v al tipului de manifestare, intre legionarii de Dambovita si cei din Bucovina (de exemplu)…

Tache 21-02-2014 - 11:20

Pe frontul de est si soldatii romani, ca si ceilalti soldati, au avut parte de suferinte inuman de dure. Eu respect TOTI inaintasii, inclusiv pe cei din diviziile Tudor Vladimirescu si Horia, Closca si Crisan.

Omul are instincte puternice de supravietuire si nu toti oamenii sunt la fel de puternici. Unii prizonieri romani au incercat sa-si usureze situatia, acceptand sa intre in aceste divizii.

Dar trebuie sa amintesc ca, pentru testarea loialitatii acestor divizii, li s-a ordonat sa lupte impotriva armatei regale romane, ceea ce ofiterii romani ai acestor divizii au refuzat si au fost impuscati.

Tache 21-02-2014 - 11:25

Vrei sa spui legionarii din Bucuresti ! Bucurestiul apartine intregii tari, nu este sudist. Aici este centrul puterii politice, mizele sunt mari, nu sunt aceleasi mize ca in Bucovina. Fortele care actioneaza sunt mult mai puternice. Nu este intelept sa faci o asemenea departajare. Miscarea legionara din Craiova a fost perfecta, cea mai buna din tara, caci in Craiova nu s-a intamplat nimic.

pathfinder 21-02-2014 - 11:32

Da, din Bucuresti!
S-a mutat Bucurestiul in nord???

In ceea ce priveste departajarea aia de care amintesti sunt foarte indreptatit sa o fac.
In cele din urma acolo s-a luat decizia de a parasi Bucovina de Nord si Basarabia fara sa se traga nici un glont. De doua ori!
Rahatii aia de pe Dambovita au luat decizia!

Asa ca … gura mica!

Ereticul 21-02-2014 - 11:37

@ Pathfinder:

„legionarii sudisti (ironi sortii) au primit in randul lor tot felul de elemente de la marginea societatii.”

La un milion de membri (cat a avut Miscarea) e destul de greu sa ai numai „Crema cremelor”. Dar jigodii au fost primite in toate regiunile. Cel mai graitor exemplu: „Al cu Suba” era din Iasi …

Ereticul 21-02-2014 - 11:45

@ Pathfinder:

„Rahatii aia de pe Dambovita au luat decizia!”

Rahatii aia nu erau legionari. Ba chiar erau opusul lor.
In schimb, printre legionarii „sudisti” regasim nume mari: Nae Ionescu, Eliade, Cioran, Vulcanescu, Murnu, Petre Tutea …

pathfinder 21-02-2014 - 11:50

@Ereticul
Nu am sa ma cert cu tine legat de subiectul asta.
Cert este ca „elementele” alea au aruncat o pata greu de sters in Bucuresti.

Ereticul 21-02-2014 - 11:52

@ pathfinder: eu nu consider ca o dezbatere argumentata inseamna cearta. Daca aveti informatii opuse fata de ce afirm eu va rog sa le postati. Din partea mea nu exista suparare si / sau pasiuni aprinse. Doar dezbatere istorica si geografica 🙂 .

pathfinder 21-02-2014 - 11:53

@Ereticul 11:45
Ai inteles gresit.
Nu despre legionari era vorba acolo.
Discutia alunecase spre altceva….

Da-mi voie, din pozitia in care ma aflu, sa injur deciziile luate la Bucuresti relativ la cele doua tinuturi romanesti abandonate.
Rana inca sangereaza in Bucovina.
Si in cea de Nord si in cea de Sud.

pathfinder 21-02-2014 - 11:57

@Ereticul
„Daca aveti informatii opuse fata de ce afirm eu va rog sa le postati.”

Dupa cum bine vezi „informatiile” nu sunt altele.
Insa unele aspecte se vad putin diferit in functie de zona geografica… 🙂

Ca sa glumim putin…
Se pare ca unghiul din care privesti lucrurile conteaza.
Si in fizica si in viata de zi cu zi…

Ereticul 21-02-2014 - 12:01

@ pathfinder:

Desigur. Este o rana a tuturor (si nordisti si sudisti), sunteti indreptatit sa injurati orice decizie care a dus la ruperea teritoriilor romanesti.
Din punctul meu de vedere deciziile la care va referiti au fost luate in afara tarii, de catre factori politici si militari straini complet de natia noastra.

pathfinder 21-02-2014 - 12:06

Completare: e vorba de fizica relativista….
🙂

Ereticul 21-02-2014 - 12:08

M-am prins din prima. Principiul „sticlei pe jumatate goala sau pe jumatate plina”, depinde de unghi 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-02-2014 - 12:12

@T O P ologull eretic;
Cum se face ca ,, mari rumani „citati au ajuns
La destinatie; GROAPA de GUNOI a ISTORIEI !
…Dealtminteri si locul tau , gonoiule !
…..nu e departe !
Din Zabrauti si pina in centru !

pathfinder 21-02-2014 - 12:18

@Ereticul 12:01
1. E ca si cum ai spune ca intelegi prin ce trece unul de-i grav bolnav. De fapt nu intelegi dar spunand asta crezi ca il faci sa se simta mai bine…

2. E foarte simplu sa abordezi problema in felul asta si sa spui ca altii sunt vinovatii.
Aia s-au inteles intre ei dar Romania putea sa aiba si alta parere. Sa aiba ceva intre picioare…

Iar a alunecat discutia…

P.S. Modul direct de a posta nu inseamna ca sunt nesimtit. E un forum si adresari de genul „dumneavoastra” sau „domnule” nu prea imi ies…

UnUL 21-02-2014 - 12:36

În ceea ce privește Mișcarea Legionară, la începuturile ei a cuprins o serie de intelectuali de calitate, idealiști și patrioți, nemulțumiți de situația în care se afla atunci România. E de ajuns să-i cităm, pe Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Vasile Voiculescu, Mihail Polihroniade, Ernest Bernea, Aron Cotruș, Vasile Lovinescu, savantul de fizică nucleară Gheorghe Manu, academicianul Horia Hulubei, istoricul Petre P. Panaitescu, membru corespondent al Academiei, profesorul Eugen Chirnoagă, diplomatul Mihail Sturdza, filozoful si poetul Lucian Blaga, poeții Dan Botta, Radu Gyr și Ion Caraion, marele fiziolog Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, reputatul filolog Sextil Pușcariu, filozoful Petre Țuțea, poetul Tudor Arghezi, profesorul preot Dumitru Stăniloae, istoricul Constantin Daicoviciu, etc.
Dar, așa cum spunea cineva pe acest forum, această mișcare a degenerat rapid. Ca să-și lărgească baza de mase, Garda de Fier a primit in rândul ei tot felul de elemente declasate de la marginea societătii. Și acest fenomen s-a întâmplat îndeosebi în sud – mai ales la București, dar nu numai – pentru a se crea o suținere populară și o „masă critică” de votanți” capabili să aducă mișcarea la guvernare – și mult mai puțin în Ardeal sau ăn Bucovina. Iar rezultatele s-au văzut, culminând cu rebeliunea legionară și masacrele pe care unii încearcă să le nege.
Voi adăuga un amănunt biografic care va stărni răcnetele unora (știm noi care!) de pe acest forum (dar mărturisesc că puțin îmi pasă). Tata a fost printre intelectualli care au aderat la această mișcare. Iar la instalarea guvernului legionasr a fost chemat la București ca să ocupe o funcție (nu foarte importantă) în guvern. Nu i-au trebuit decât câteva zile ca să constate în ce cloacă a intrat și cum degeneraseră idealurile patriotice de la început. Și-a dat demisia și a revenit în Ardeal, unde a făcut închisoare sub ocupația ungurească. A fost prima lui întemnițare – ce a constituit un preludiu la întemnițările din timpul comunismului, care i-au adus sfîrșitul – și sfârșitul opțiunii lui „gardiste” și al iluziilor lui legate de „mișcare”.
Surprinzător, tata nu a fost niciodată antisemit. A avut o serie de buni prieteni evrei (ultimul dintre ei fiind și singurul care l-a apărat la proces, prietenii români – mai ariviști sau doar mai lași! – cedând șantajului securității și constituind-se în martori ai acuzării ca să-și salveze propria piele).

UnUL 21-02-2014 - 12:40

În ceea ce privește Mișcarea Legionară, la începuturile ei a cuprins o serie de intelectuali de calitate, idealiști și patrioți, nemulțumiți de situația în care se afla atunci România. E de ajuns să-i cităm, pe Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Vasile Voiculescu, Mihail Polihroniade, Ernest Bernea, Aron Cotruș, Vasile Lovinescu, savantul de fizică nucleară Gheorghe Manu, academicianul Horia Hulubei, istoricul Petre P. Panaitescu, membru corespondent al Academiei, profesorul Eugen Chirnoagă, diplomatul Mihail Sturdza, filozoful si poetul Lucian Blaga, poeții Dan Botta, Radu Gyr și Ion Caraion, marele fiziolog Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, reputatul filolog Sextil Pușcariu, filozoful Petre Țuțea, poetul Tudor Arghezi, profesorul preot Dumitru Stăniloae, istoricul Constantin Daicoviciu, etc.
Dar, așa cum spunea cineva pe acest forum, această mișcare a degenerat rapid. Ca să-și lărgească baza de mase, Garda de Fier a primit in rândul ei tot felul de elemente declasate de la marginea societătii. Și acest fenomen s-a întâmplat îndeosebi în sud – mai ales la București, dar nu numai – pentru a se crea o suținere p o p u l a r ă și o „masă critică” de votanți” capabili să aducă mișcarea la guvernare – și mult mai puțin în Ardeal sau ăn Bucovina. Iar rezultatele s-au văzut, culminând cu rebeliunea legionară și masacrele pe care unii încearcă să le nege.
Voi adăuga un amănunt biografic care va stărni răcnetele unora (știm noi care!) de pe acest forum (dar mărturisesc că puțin îmi pasă). Tata a fost printre intelectualli care au aderat la această mișcare. Iar la instalarea guvernului legionar a fost chemat la București ca să ocupe o funcție (nu foarte importantă) în guvern. Nu i-au trebuit decât câteva zile ca să constate în ce cloacă a intrat și cum degeneraseră idealurile patriotice de la început. Și-a dat demisia și a revenit în Ardeal, unde a făcut închisoare sub ocupația ungurească. A fost prima lui întemnițare – ce a constituit un preludiu la întemnițările din timpul comunismului, care i-au adus sfîrșitul – și sfârșitul opțiunii lui „gardiste” și al iluziilor lui legate de „mișcare”.
Surprinzător, tata nu a fost niciodată antisemit. A avut o serie de buni prieteni evrei (ultimul dintre ei fiind și singurul care l-a apărat la proces, prietenii români – mai ariviști sau doar mai lași! – cedând șantajului securității și constituind-se în martori ai acuzării ca să-și salveze propria piele).

Tache 21-02-2014 - 12:41

@pathfinder

Romania a avut ceva intre picioare si a luptat pe frontul de est cu 500 000 de soldati. Pe locul 2 dupa Germania. 150 000 de morti in fata Odessei, 150 000 de morti la Stalingrad, 150 000 de morti si disparuti pe frontul de la Iasi. Pentru niciun alt teritoriu, afara de Basarabia si Bucovina, poporul roman nu a facut asemenea sacrificii.

Din orasul meu au plecat pe frontul de est 3000 de barbati. Doar unul singur s-a mai intors in viata. Asta e ! Razboaiele pot fi castigate sau pot fi pierdute….

Mircea 21-02-2014 - 12:46

Tache
…„Au existat persoane, costumate in uniforma legionara….. Organizatorii locali au fost niste evrei bogati, care au si procurat uniformele din URSS.”….

Bogati, bogati dar ce rost avea sa procure uniformele legionare din URSS ? Nu le gaseau mai ieftin in Romania ?

UnUL 21-02-2014 - 12:48

Domnule Mircea, nu mai cere logică de la Tăchiță; de unde nu-i, nici Dumnezeu…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-02-2014 - 12:50

@ Bovis Rraris NAPO Callist ;
Mai , arivisti chiar ca tine ? ? ?
Tac’tu la Gherla , tu cu ADEZIUNEA la PCR !
Caracter scursura , caracter ! Un bhasanau veritabil de 24 Karate (pardon …kakate !)

Mircea 21-02-2014 - 12:52

UnUL
E tinar. Inca mai are sanse sa revina la alte sentimente.

Tache 21-02-2014 - 12:54

@Mircea

Poate pentru asigurarea secretului operatiunii ? Poate pentru pastrarea elementului de surpriza ? Poate ca sub guvernarea legionara (guvernul era legionar) ar fi dat de banuit comandarea de catre evrei a sute de uniforme legionare ? Poate pentru stergerea mai usor a urmelor ?

Ei, UnULica, care este parerea ta de specialist ?

pathfinder 21-02-2014 - 12:54

@Mircea
Sunt foarte multe teorii…
Doar cateva link-uri.

1. Rebeliunea legionară, influenţată de sovietici?
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/rebeliunea-legionara-influentata-sovietici

2. “Rebeliunea legionara”, diversiune evreiasca
cultural.bzi.ro/rebeliunea-legionara-diversiune-evreiasca-7758

3. Adevărul despre “rebeliunea legionară”: comunişti în cămăşi verzi asasinează evrei şi jefuiesc casele bucureştenilor
octavianracu.wordpress.com/2010/11/27/adevarul-despre-rebeliunea-legionara-comunisti-in-camesi-verzi-asasineaza-evrei-si-jefuiesc-casele-bucurestenilor/

Graul trebuie ales de neghina…

Mircea 21-02-2014 - 13:05

Tache
Evenimentele nu se judeca pe baza de „poate” si cu atit mai putin nu se pot face afirmatii categorice. Evenimentele se judeca pe baza de probe MATERIALE (ordine scrise, declaratii oficiale, jurnale de lupta, uneori fotografii sau filme, scrisori….)

pathfinder
Tocmai multitudinea de teorii ma face sa afirm ca stiu tot mai putin despre istoria Romaniei. Am avut sansa rara ca inainte de 1989 sa am acces in unele arhive si de atunci am mari motive de indoiala si judec totul doar cu probele pe masa.

UnUL 21-02-2014 - 13:44

@Prostaghlel
MERDE, CONNARD !

pathfinder 21-02-2014 - 10:31

Pai daca tot ne laudam, amandoi bunicii mei au luptat in WW2.
Unul doar pe frontul de est.
Celalalt pe ambele.

Spre surpriza generala asta nu mi-a afectat intelectul dupa cum vad la altii…

jan dinu 21-02-2014 - 10:39

E acolo a fost shi tata …probabil in transeul vecin …
Atunci daca bunicu se scoala i-a o
– bita- shi te masoara !
JD-USA

UnUL 21-02-2014 - 10:46

După cum gândește fiul, este o ipoteză extrem de plauzibilă.

mircea 21-02-2014 - 11:00

pa tancurile sovietice a fost si Dumitru Basescu,al carui fiu este frate cu IanuKovici in fratiia „”revolutia portocalie”” din anul 2004

UnUL 21-02-2014 - 11:46

Asta ți-a spus ție Felix?

mircea 21-02-2014 - 12:00

pai in 2004 Basescu era frate cu Ianukovici si cu Felix in faurirea „”REVOLUTIEI PORTOCALII””???acu nu-i mai recunoaste nici pa Feliz,nici pa Ianukovoci.

UnUL 21-02-2014 - 12:45

mirciulică, iar ai dat-o cu mucii în fasole și ai dovedit că ești idiot.
1. Îl confunzi pe Victor Ianukovici cu Victorr Iuscenko
@. Felix n-are nici în clin nici în mânec cu toată povestea asta.

jan dinu 21-02-2014 - 10:46

Tache ,NU te indeparta de subiect :
Se mai impuska oamenii in strada la KHIEV ??
Ori este pauza …, criminalii statali asteapta gloantele de la
— IANUKOVICI — ??
JD-USA

Tache 21-02-2014 - 11:09

Ceea ce se intampla la Kiev este o actiune geopolitica americana indreptata impotriva intereselor Rusiei, dar si ale Europei !!! Americanii vor pierde, raportul de forte le este defavorabil, dar -din pacate- vor muri si cateva zeci de mii de ucrainieni.

pathfinder 21-02-2014 - 11:20

Citeste si asta in piata centrala din Cernauti. 🙂

E timpul pentru……:
cipcirip-cipcirip-cipcirip

Tache 21-02-2014 - 11:42

Noteaza ce am scris si tine minte ! Astept de la tine, in viitor, elogii !

pathfinder 21-02-2014 - 11:43

Asteapta…. 🙂

UnUL 21-02-2014 - 11:47

@Pathfinder
Formulare corectă : „Așteaptă tu mult și bine!”

HADRIAN 21-02-2014 - 10:53

Tache,tu ai o opinie gresita,esti impotriva UE si din aceasta dorinta ei apararea rusofonilor nenorociti.
Poti sa ai o opiniei anti UE,dar nu ai cum sa fii de acord cu ceea ce se intampla un ucraina,trb sa fii tembel.

jan dinu 21-02-2014 - 10:55

Tache >> Corneliu Zelea Codreanu ,drept cel mai mare
roman din toate timpurile <>> romanul absolut <<<
ca devenea-i super absurd …-:))))
JD-USA

Tache 21-02-2014 - 12:28

Cei cu aplecare spre conspiratie si diversiune spun ca in Siria este o mare cacealma si conflictul a fost inginerit, ca sa se omoare musulman cu musulman. Conflictul va dura pana ce nu va mai ramane picior de musulman „extremist” in viata, pana ce diversele factiuni in care lupta acestia se vor distruge reciproc.

Exista ideea ca in Ucraina se pregateste ceva asemanator, operatiunea „fascist omoara fascist”.

Ucrainienii sunt foarte nationalisti si traditionalisti. Nationalistii si „neonazistii” din Ucraina, care sunt prezenti in luptele de strada, nu vor UE sau NATO! Vor puterea in Ucraina pentru Reconquista Europei! Problema nationalista din Ucraina trebuie sa fie o mare problema pentru papusarii care se joaca cu Europa. Trebuie sa integreze Ucraina, dar nu o pot integra asa cum este acum, caci Ucraina actuala, intrata in UE, va schimba caracterul UE. Si atunci s-au gandit sa le organizeze un razboi civil, anuntandu-se din timp ca numarul victimelor va fi monstuos de mare, „fascist va omora fascist”. Dupa razboi, Ucraina vlaguita si desfigurata va putea fi integrata in deplina siguranta pentru papusari.

pathfinder 21-02-2014 - 12:36

Ai citit prea multe forumuri rusesti.

UnUL 21-02-2014 - 13:55

Ca întotdeauna.

Mircea 21-02-2014 - 13:50

„Cei cu aplecare spre conspiratie…..”
Da, aici sunt de acord cu tine. Da ce spun cei cu aplecare spre studiu si cu acces la informatii ? Ei DECID nu cei cu conspiratiile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult