Acasa InternationalExterne Ucraina cere clarificari Romaniei privind pozitia sa fata de Conventia de la Belgrad

Ucraina cere clarificari Romaniei privind pozitia sa fata de Conventia de la Belgrad

scris de Ziua Veche
22 afisari

.Kostiantin Iefimenko, ministrul ucrainean al Transportului si Comunicatiilor i-a transmis ambasadorului roman la Kiev, Traian Laurentiu Hristea, o cerere de clarificari privind pozitia Romaniei fata de Conventia privind Regimul Navigatiei pe Dunare (Conventia de la Belgrad), avand in vedere faptul ca tara noastra este singurul stat implicat in proces care nu este dispusa sa o semneze. 

Potrivit agentiei Ukrinform, in cadrul intalnirii avute cu Hristea, ministrul ucrainean a subliniat si faptul ca tara sa urmeaza sa investeasca resurse importante in dezvoltarea regiunii Dunarii, iar canalul de mare adancime Bastroe este prioritatea numarul unu.

Iefimenko i-a dat asigurari diplomatului roman ca Ministerul ucrainean al Transportului a admis toate obligatiile internationale asumate in legatura cu acest proiect si va depune suficiente eforturi in viitor pentru ca dezvoltarea canalului Bastroe sa fie atat in beneficiul Ucrainei, cat si in cel al societatii europene.

In cursul reuniunii cu comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, premierul ucrainean Mikola Azarov si-a exprimat ingrijorarea fata de conflictul aparut in legatura cu decizia Romaniei de a extinde Delta Dunarii.

Suntem ingrijorati in legatura cu pozitia Romaniei, care desfasoara unilateral operatiuni de extindere a Dunarii, pentru a redirectiona transportul de marfuri catre porturile sale. Vrem sa atragem atentia asupra faptului ca astfel de chestiuni ar trebui rezolvate numai prin negocieri bilaterale si, daca va fi necesar, prin participarea conducerii Comisiei Europene”, a spus Azarov.

In replica, Hahn a subliniat ca au inceput deja discutiile privind aceasta chestiune cu MAE ucrainean, pentru a gasi o solutie acceptabila pentru ambele parti, ucrainean si romana.

0 comentariu

Vlad 13-04-2010 - 12:52

Asta-i cel mai slab om pe care l-a avut aviatia la comanda !Intrebatii pe oamenii din SMFA ,la fel ca si pe marinari despre marele amiral dela SMG !!

aviatorul 13-04-2010 - 22:58

si tipul asta, competent precum il vedem, e cel care ia decizia in cea mai scumpa achizitie din ultimii 20 de ani – si poate si in alte achizitii si mai scumpe?

scary!

fanariotu 14-04-2010 - 16:28

Nici nu-i de mirare,asa sunt toate numirile pe baza de (in)competenta.!Ganditi-va la toti cei care sunt numiti pe post,fiindca au o anumita culoare politica,si atunci va veti da seama de ce suntem in stare de faliment(noi populatia)si ei imbogatiti peste masura.!

ermaxer 18-04-2010 - 15:20

Pai,voi ce credeati?….Ca ajung cei mai buni oameni la comanda armatei?Numai pupincuristi care si-au vandut sufletul pentru o pereche de stele!….Sa le fie rusine!

Deea 12-05-2010 - 11:07

kum Doamne iarta-ma sa nu sti sa te urci intr-un amarat de avion??????? mai ales sa ai cativa ani in spate petrecuti in acest domeniu???? in fine gestul conteaza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult