Acasa InternationalExterne Ucraina cere sprijin militar din partea NATO și UE

Ucraina cere sprijin militar din partea NATO și UE

scris de Z.V.
4 afisari

Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin a cerut NATO și UE sprijin militar pentru trupele ucrainene ce luptă contra separatiștilor proruși.

Ucraina cere sprijin militar din partea NATO și UE (foto:globalnewsupdates.net)

Conflictul de patru luni din estul Ucrainei a ajuns în fază critică și un lider separatist a anunțat sâmbătă că rebelii din Ucraina au primit noi echipamente militare și trupe instruite în Rusia, și că vor lansa o mare contraofensivă împotriva forțelor guvernamentale. Ministrul de externe Klimkin a declarat pentru postul de radio german Deutschlandfunk că UE și NATO trebuie să ia în considerare ceea ce ar putea și ar face dacă regulile se încalcă, adăugând că acesta a fost cazul când Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie și este de asemenea valabil acum pentru acțiunile Rusiei la Donețk și Lugansk. „Este o întrebare foarte grea pentru Uniunea Europeană și NATO: Ce pot face ele practic… în cazul unui război în Europa /declanșat/ de o țară europeană?”, a afirmat el, potrivit unei transcrieri a interviului, prezentatǎ de Agerpres.

Întrebat dacă el cere UE și NATO ajutor militar, Klimkin a spus: „Da, desigur. Avem nevoie de ajutor militar pentru că dacă avem un astfel de ajutor, ar fi mai ușor pentru trupele noastre să acționeze pe teren”. El a menționat că Ucraina se confruntă cu o situație economică și financiară dificilă încât are nevoie de ajutor chiar acum, pe care l-ar rambursa ulterior. Pe lângă un ajutor direct, țara are nevoie de asemenea ca UE să o ajute în implementarea reformelor, a notat Klimkin.

El a mai afirmat că NATO trebuie să adopte o nouă strategie față de Ucraina. Întrebat ce speră de la summitul NATO planificat în septembrie, el a spus că ar dori ca Ucraina să obțină sprijin politic, mai mult ajutor pentru trupele sale, ajutor în reforme și ajutor în domenii ca „lupta împotriva terorismului” și securitatea cibernetică. Dar Klimkin a subliniat că nu este vorba ca Ucraina să devină membru NATO în acest moment, deoarece duce lipsă de consens în această chestiune acasă.

El a mai spus că pericolul unei invazii ruse este omniprezent, adăugând că trupele ucrainene au fost vizate de tiruri trase de pe teritoriul rus aproape zilnic și că Rusia a adus mercenari și arme în țară. Vineri, Ucraina a anunțat că artileria sa a distrus o parte dintr-o coloană blindată ce intrase pe teritoriul ei din Rusia peste noapte. Ea a declarat că forțele sale au intrat sub tiruri de artilerie trase din Rusia, în ceea ce pare a fi o escaladare militară majoră între cele două state ex-sovietice.

Ucraina „va lupta până în ultimul moment” pentru Crimeea, Donețk și Lugansk, a subliniat Klimkin. Întrebat de ce Kievul nu a declarat stare de război, el a spus că aceasta ar înrăutăți condițiile populației întrucât așa-numiți „comandanți de război” și-ar asuma atunci responsabilitatea pe teren și unele legi nu s-ar mai aplica. Klimkin urmează să se întâlnească cu omologii săi rus, german și francez duminică la Berlin pentru a discuta despre criza din Ucraina. Guvernul francez a declarat că speră ca reuniunea să fie primul pas spre un summit de pace UcrainaRusia, amintește Reuters.

45 comentarii

BULA 17-08-2014 - 08:38

Marionetele americanesti de la Kiev vor sa internationalizeze conflictul intern pentru ca sunt puse de americani sa declanseze razboi adevarat cu Rusia. Intentionat le-au interzis rusofonilor (si celorlalte minoritati) sa folosesca limba materna, pentru ca acestia sa nu se mai simta in siguranta in Ucraina condusa de de fascisti (Sectorul de Dreapta) si sa ceara federalizarea tarii. America are nevoie de razboi cu Rusia pentru ca numai asa poate sa bage o stabilizare monetara si sa stearga uriasa datorie interna de 17 trilioane de dolari. Pe timp de pace americanii de rand n-ar accepta sa li se fure banii stransi de-o viata, prin megainflatie, cum a fost la noi in anii ’90.
Numai ca boii care conduc America se fac ca uita ca Rusia e superputere nuclera si ca poate sa faca chisalita tot Occidentul. Mizeaza pe teama rusilor de a folosi armele nucleare, pentru ca un astfel de raspuns presupune distrugerea reciproca a Rusiei si Americii. Numai ca nu se stie cum va fi, pentru ca elita ruseasca nu va sta cu mainile incrucisate sa priveasca cum NATO (superior in mod clar la armamentul clasaic si la numarul de soldati) va ocupa Rusia. Ca e clar ca cei care conduc Rusia for fi executati toti, in caz ca NATO iese invingator. Eu as da cu toate bombele nucleare, daca as fi in locul lui Putin. Astfel ar mai exista o sansa de scapare , in bunkere secrete. Dupa aplicarea loviturilor militare, America ar fi capiata total (ca si Rusia) si nimeni n-ar mai continua razboiul cu puscoacele. Supravietuitorii n-ar sti ce sa mai faca ca sa scape de radiatii si de lipsa hranei si apei potabile, nu le-ar mai arde de continuarea luptelor, decat pentru rafuieli interne. Derbedeii de la Washington (pokeristul Bidon si odrasla lui, urangutanul Obama si restul faunei) s-ar ascunde ca sa nu-i linseze americanii supravietuitori, pentru tampenia facuta de ei.
Cel mai bine ar fi sa bage o stabilizare monetara si sa se potoleasca, ca varianta razboiului cu Rusia se cheama ruleta ruseasca.

urbos 17-08-2014 - 09:21

Javrele americanesti vor, marionetele doar fac ce fac marionetele.
Dar nu te mai lua de Obama ca daca nu era el, era deja macel demult. Acolo e vorba de starpiturile ji danite care paraziteaza conducerea SUA, multe ramase din regimul de trista amintire al sceleratului Bush.

CONGO 17-08-2014 - 09:35

oare cum se zice mai corect, „i-a moskoshimat” sau „i-a hiroshimat”?

BULA 17-08-2014 - 09:55

Nu o vezi si pe cumatra Hillary Clinton ce razboinica este ? Acolo toti sunt dusi cu capul, desi e adevarat ce zici, ca nebunia cea mare vine de la gruparea care i-a adus la putere pe Reagan si pe Bush.

UnUL 17-08-2014 - 09:57

Bulișor, să pierzi un sfert de oră ca să scrii tâmpenii… Mai bine ți-ai fi ajutat în timpul ăsta nevasta la curățit legumele pentru ciorbă, era mai util!

Ionel 17-08-2014 - 10:19

Tu vorbesti, baaa? Mai bine du-te la sapa si nu mai plati oamenii sa-ti sape cartofii ca nu o sa ai nici un profit , tarane! Si dupa aia o sa te alerge nevasta cu matura si o sa-ti faca calculatorul tocanita cu maiul si o sa stai ca Kelly Bundy in fata televizorului!

UnUL 17-08-2014 - 10:50

Eu nu plătesc pe nimeni, ei îmi plătesc arendă. Calificarea mea nu e în domeniu săpatului cartofilor (și de altfel nu am cartofi pe pământurile mele ci grâu, orz, porumb, sfeclă de zahăr și floarea soarelui.).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-08-2014 - 11:33

Calificarea …la locul de ? ? ?
Munca –
{Latrau , sporovaitor , cu debit de minciuni }
Dascalas de scoalajenerala jenn Marius
Chicos …ROSTOGAN ,
caragialesc – branzovenesc !
Jancsi …szarom a faszodat ,
baratszagal ! ! !

UnUL 17-08-2014 - 13:20

La locul de muncă te-ai calificat tu, puișor, după terminarea celor 8 clase ai urmat o școală de felceri, ai învățat să pui pansamente și comprese – nu și să dai injecții, că era prea complicat – și așa, pas cu pas … ai ajuns să vindeci cancerul.
P.S. Nu știu ungurește, prostpvane.

Cioxe 17-08-2014 - 16:37

Neamul meu fiind mai mulți…. zice ”universitaru” nostru !

Eu as zice … neamul meu fiind mai numeros,
m ?
Ti-as zice eu si ceva de neamu’ ma-tii dar e duminica azi , bey filfizon inmuiat !

tomi 17-08-2014 - 21:07

Cioxe
17-08-2014 at 16:37

Neamul meu fiind mai mulți…. zice ”universitaru” nostru !

Eu as zice … neamul meu fiind mai numeros,
m ?
Ti-as zice eu si ceva de neamu’ ma-tii dar e duminica azi , bey filfizon inmuiat !
==============
Crucea si cristosii ma-ttii bestie dementa, ba cioxe, te fut in gura pana iti va da sangele pe nas, pai ma imbecile tu-mi dai mie lectii ca vorbesc urat? Pai domnul profesor vorbeste cu tine ca un domn, greseala lui si uite ma cioroflete cum vorbesti tu cu el, ba sulla,cioxe daca nu-ti sparg eu gura nu-mi spune tu pe nume, schizofrenicule.

UnUL 17-08-2014 - 21:10

Domnule Tomi, aș spune că te comporți chiar prea elegant cu Boxe cu Noxe.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-08-2014 - 22:33

Asta este de admirat la tine ! EXPRIMAREA !
Eleganta , fina …si intotdeauna la …obi
ect !

Suave …gen ; mugit , rumegat …frunza verde
…Loboda , tractoare ….
BLAZON -CURAT !
(Blatul cu papagalul acefal , scump te va …costa!)

tomi 17-08-2014 - 22:35

Amice UnUL , crede-ma ca daca acest imbecil imi care in maini am sa vi-l fac cadou impaiat, si daca vreti pute-ti sa-l faceti donatie muzeului Grigore Antipa. Sant convins ca bestia nu a auzit nici de Antipa iar de muzeu nici pe atat, dar acolo intre cimpanzeii impaiati cred ca este un loc special amenajat pentru el. Domnule profesor, cu permisiunea dumneavoastra voi rupe gatul acestui imbecil.

Ionel 17-08-2014 - 22:39

@UnUl si Tomi: astea sunt expresii de fosti activisti de partid reprofilati la serviciul de curatenie din templul masonic.

tomi 17-08-2014 - 22:41

– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
17-08-2014 at 22:33

”””””””””””
(Blatul cu papagalul acefal , scump te va …costa!)
=========
Hai ma tractoristule, lasa vraja, te-am asteptat pe aeroport in Cluj cu domnul profesor si cu un agent de mosad care venise cu mine. Speram ca totusi ai atata curaj sa vi, acum erai dupa gratii sa-ti scri doctoratul. Ai fost ascuns in dulap o saptamana de frica mea, tu ai face bine sa taci, ca te faci doar de ras. Dat tot dau eu de tine si vom lamuri unele lucruri, legate de papagal, sa vesi tu cum stie el sa scoata ochii.

tomi 17-08-2014 - 22:45

Ionel
17-08-2014 at 22:39

@UnUl si Tomi: astea sunt expresii de fosti activisti de partid reprofilati la serviciul de curatenie din templul masonic.
===
Auzi tataie tot mai bine membru de partid PCR decat legionar ca tine. Au gresit si comunistii, trebuiati exterminati toti care ati fost in garda de fier si inclusiv familiile lor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-08-2014 - 22:47

Remarcabila oferta de la Avis Rrara ot Bat -YAM !
Merita sa -l atasezi la …BLAZONUL NOBILIAR !
La BIVOLUL cu PERUSH !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-08-2014 - 22:54

Ma;h schizopat VITEAZ ;
Tu ai fost insotzit de un ASISTENT de la NEUROPSIHIATRIE care avea un baston cu
electrosocuri , sa nu o iei razna !
Si ai vrut sa-l botezi ca agent sabac !
Si oferi drept garantie pe celalat schizopat de sous somes !
The Szar GAY ….

Ionel 18-08-2014 - 07:51

@Tomi: baaaa, desteptule! Inainte mosadistii(ofiterii) ajungeau hrana pentru lupi de nici coada nu mai ramanea de ei.

UnUL 18-08-2014 - 08:05

Ionele, nu cred să fie plin de lupi prin Israel, da așa ești tu, cam bătut în cap.

Ionel 18-08-2014 - 14:17

@UnUl: Eu nu ma refeream la Israel. Ramane de vazut cine bate pe campii . Poti sa incerci cu un spiritist.

CONGO 17-08-2014 - 09:25

„au primit noi echipamente militare” …… AHA, AJUTOARELE UMANITARE!

te si caci pe urbos de ras ce talhari sunt putinarii!

urbos 17-08-2014 - 09:38

Gainatule, dispari!

Titircă Inimăbună 17-08-2014 - 09:51

Ptiu, putinăciunea dracului ce esti!

Titircă Inimăbună 17-08-2014 - 10:07

BOMB MOSKOW, BOMB, BOMB, BOMB !

There is no such thing as „negociating” with russians.

salut 17-08-2014 - 13:31

Un nou Irak. Apropos, p’acolo. tot „democratie” sau califat?

Mircea 17-08-2014 - 16:56

„De ce ti-e frica nu scapi” spune o vorba din batrini.
Rusii se tem de NATO ca necuratu’ de tamiie asa ca au facut tot ce-i duce mintea sa tina pacostea asta cit mai departe de ei. Cu toate ca NATO nu a tras nici cu un pistol cu apa asupra Rusiei speriatii lui Putin au facut ce stiu ei mai bine. Au furat un teritoriu (speriati de moarte de o lege proasta) apoi incurajati de lipsa de reactie au incercat sa mai fure dar ukrainienii se indreapta acum spre cei dispusi sa ii ajute.

briel 17-08-2014 - 17:59

O fi ceva mai mult decat atat. Nato era deja prezenta in tarile Baltice si e o distanta foarte mica pana la St.Petersburg si in general pana la teritoriul rus. Nu stim noi toate schemele.

urbos 17-08-2014 - 19:57

Iar frica ji danimii…

jan dinu 17-08-2014 - 21:30

Dupa ce domnul profesor – doctor DAN VOICULESCU a fost bagat
la inchisoare cu fortza datorita unui complet de judecata orchestrat
de sheful statului – Traian Basescu – ziarul acesta (ZIUAVECHE )
a devenit foarte basist neacceptind criticile obiecive ce i se aduc acestuia !!
Trebuie sa luam atitudine civica shi cu eforturile noastre sa-l scoatem
de la RAHOVA pe cel mai devotat shi inzestrat al zilelor noastre care lupta
continuu (chiar shi din puscarie )pentru valorile morale ale justitiei shi
independentei pe tarimul romanesc !
Traiasca – DAN VOICULESCU – eliberatorul impreuna cu poporul !!!!!!!!
JD-USA

UnUL 17-08-2014 - 22:21

🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult