Acasa InternationalExterne Ucraina dă în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor de import asupra cerealelor

Ucraina dă în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor de import asupra cerealelor

scris de Misu Andrei
16 afisari

Ucraina intenționează să dea în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor impuse produselor agricole ucrainene, a declarat reprezentantul ucrainean pentru comerț, Taras Kachka, citat de Politico într-un interviu publicat luni.

Restricțiile impuse de Uniunea Europeană în luna mai au permis Poloniei, Bulgariei, Ungariei, României și Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui ucrainene, permițând în același timp tranzitul unor astfel de încărcături pentru export în altă parte, notează Reuters.

Polonia, Slovacia și Ungaria și-au anunțat vineri propriile restricții privind importurile de cereale ucrainene, după ce executivul Comisiei Europene a decis să nu prelungească interdicția privind importurile în cele cinci țări vecine ale Ucrainei din UE.

Varșovia, Bratislava și Budapesta spun că acționează în interesul economiilor lor și că măsurile lor sunt menite să protejeze fermierii lor de o supraofertă de produse.

„Este important să dovedim că aceste acțiuni sunt greșite din punct de vedere juridic. Și de aceea vom începe procedurile legale mâine”, a declarat Kachka, citat de Politico.

Kachka a declarat pentru Politico că Ucraina ar putea, de asemenea, să impună măsuri reciproce asupra Poloniei dacă Varșovia nu renunță la măsurile sale suplimentare.

„Am fi forțați să luăm măsuri de retorsiune asupra produselor suplimentare și am interzice importul de fructe și legume din Polonia”, a declarat acesta, citat de Politico.

Kievul declarase deja că ar putea solicita un arbitraj internațional cu privire la aceste restricții.

UE a lăsat interdicția să expire vineri, după ce Ucraina a declarat că va lua măsuri pentru a întări controlul exporturilor către țările vecine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult