Acasa InternationalExterne Ucraina da mancare pe cartela

Ucraina da mancare pe cartela

scris de Ziua Veche
9 afisari

Conducerea din Ucraina vrea sa implementeze un program prin care sa le fie asigurate produse ieftine persoanelor cu venituri mici  prin cartele sociale, scrie Nezavisimaia Gazeta. Aceasta propunere are doua aspecte: apararea intereselor persoanelor cu o situatie financiara dificila, prin slabirea reglementarii de catre stat a preturilor, ceea ce va impulsiona dezvoltarea agriculturii interne si a intreprinderilor de prelucrare.

Conducerea statului sustine ca nu se are in vedere implementarea unui sistem pe baza de cartele, ci optimizarea sistemului de acordare a facilitatilor. “Eu consider ca nu e nimic rau in faptul ca tara va introduce cartelele sociale. Aceste cartele se gasesc in toate tarile dezvoltate”, a spus ministrul politicii agrare din Ucraina, Nikolai Priseajniuc. Purtatorul de cuvant al ministrului economiei, Igor Lutenko, a spus ca in acest sens Ucraina va merge dupa modelul de succes al Federatiei Ruse, dar a precizat ca aceasta metoda este raspandita si in SUA. “Paine buna ar trebui sa se gaseasca pe fiecare masa, dar bogatii o vor cumpara la pretul real, iar celor care au o situatie mai grea, statul le va oferi o reducere”, a adaugat Lutenko.

De asemenea, Igor Lutenko a precizat ca aproximativ 45% din populatia Ucrainei are acces la diverse facilitati, fiind incadrati in 10 categorii diferite: saraci, veterani, copii de razboi, combatanti in diferite tari afectate de accidentul de la Cernobal etc. Conducerea statului a incercat sa reglementeze acest sistem inca din 2002, dar lucrurile nu au avansat din cauza sistemului politic complicat. Oficialii din ministere sustin ca simpla crestere a salariilor ar duce in mod automat la cresterea inflatiei si deprecierea veniturilor. Prin urmare, solutia este sa se faca accesibil cosul social de produse alimentare pentru toti cetatenii Ucrainei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS