Acasa InternationalExterne Ucraina declară că a preluat controlul asupra a peste 300 de localităţi în regiunea Harkov

Ucraina declară că a preluat controlul asupra a peste 300 de localităţi în regiunea Harkov

scris de Misu Andrei
34 Afisari

„Din 6 septembrie au fost eliberaţi 3.800 kilometri pătraţi, peste 300 de localităţi. Peste 150.000 de concetăţeni ai noştri au fost eliberaţi de sub ocupanţi, care îi ţineau ca ostatici”, a spus ea în declaraţii televizate.

 

Viceministrul a adăugat că obiectivul forţelor ucrainene este continuarea contraofensivei până la eliberarea completă a acestei regiuni din nord-estul ţării, afirmând că aceasta se va întâmpla ‘în cel mai scurt timp posibil’.

„Operaţiunea este în curs de desfăşurare. Scopul său este eliberarea totală a regiunii Harkov… Credem că asta se va întâmpla în viitorul apropiat”, a spus Maliar, vorbind în direct la televiziunea ucraineană din oraşul recucerit Balakleia.

Contraofensiva Ucrainei în regiunea Harkov a şocat Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie. Informaţiile despre înfrângerile de pe câmpul de luptă au provocat manifestări neobişnuite de disidenţă pe canalele televiziunii de stat ruse, care au început să critice Kremlinul.

Civili executați

Vorbind după Maliar, consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Geraşcenko a spus că poliţia se ocupă de exhumarea a două cadavre de civili despre care spune că au fost executaţi de trupele ruse cu câteva zile înainte de a se retrage.

Ulterior, într-o postare pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres, Maliar a afirmat că prin datele menţionate mai sus s-a referit la ‘cifre confirmate’, dar că dimensiunea teritoriilor cucerite în regiunea Harkov este ‘practic dublă’.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni seara că, în cadrul contraofensivei lansate la sfârşitul lunii august, Kievul a reuşit să recucerească peste 6.000 de kilometri pătraţi de teritoriu aflat sub control rusesc în sudul şi estul ţării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult