Acasa InternationalExterne Ucraina: Fotograf al agenției ruse RIA Novosti ucis ȋn zona Donbas

Ucraina: Fotograf al agenției ruse RIA Novosti ucis ȋn zona Donbas

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Agenția rusǎ RIA Novosti a anunțat ȋn dimineața de miercuri, 3 septembrie, moartea fotografului Andrei Stenin, dat dispǎrut pe 5 august.

Ucraina: Fotograf al agenției ruse RIA Novosti ucis ȋn zona Donbas (foto:en.ria.ru)

Ucraina: Fotograf al agenției ruse RIA Novosti ucis ȋn zona Donbas (foto:en.ria.ru)

Directorul general al agenției, Dmitri Kiselev a anunțat cǎ fotograful a fost ucis ȋn epicentrul luptelor din estul Ucrainei, mașna cu care se deplasa pentru a ȋndeplini o misiune fiind  ”mitraliată, apoi arsă lângă Donețk”. Rusia a deschis la mijlocul lunii august o anchetă în legătură cu dispariția sa și până în prezent înclina să creadă că Andrei Stenin a fost răpit de garda națională ucraineană, ȋnsǎ canalul de televiziune Rossia 24 a arătat miercuri imagini ale mașinii lui Andrei Stenin, care părea distrusă de un incendiu. „Din păcate, în timp ce noi toți încercam să facem tot posibilul și chiar imposibilul pentru a-l salva, Andrei nu mai era în viață”, a adǎugat Kiselev.

Dispariția fotoreporterului agenției RIA Novosti a suscitat o puternică mobilizare din partea presei ruse, iar portretul său, însoțit de apelul „Eliberați-l pe Andrei”, a apărut pe aproape toate canalele de informare ruse. Directorul agenției s-a arǎtat profund de dezamagit dupǎ aflarea veștii tragice cǎ ‘toate declarațiile pe care noi le-am auzit din partea Ucrainei în legătură cu soarta lui Andrei au fost minciuni”. Comitetul rus de anchetă și-a propus că cei responsabili de moartea lui Andrei Stenin vor fi aduși în fața justiției.

În vârstă de 33 ani, fotoreporterul Andrei Stenin se afla în Ucraina din data de 13 mai și lucra pentru agenția de presă apropiată puterii RIA Novosti. Potrivit Agerpres, Andrei Stenin este al patrulea jurnalist ucis în Ucraina, după ce trei ziariști ai televiziunii publice ruse au fost uciși în luna iunie în estul teritoriului ucrainean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult