Acasa InternationalExterne Ucraina: Inspecția convoiul umanitar va dura 3-5 zile

Ucraina: Inspecția convoiul umanitar va dura 3-5 zile

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Șeful Serviciului ucrainean de Inspecţie Fiscală, Anatoli Makarenko, a anunțat cǎ grupul de vameşi şi poliţişti de frontieră ucraineni va inspecta convoiul umanitar rus în decursul a  3-5 zile.

Ucraina: Inspecția convoiul umanitar va dura 3-5 zile (foto:dailymail.co.uk)

Oficialul ucrainean a subliniat că vameşii şi poliţia vor inspecta cu mare atenţie fiecare vehicul. Ei vor fi ajutaţi de câini dresaţi special să caute arme, persoane şi droguri, a adăugat el. Din partea ucraineană la inspecţie vor participa 59 de reprezentanţi – 41 de poliţişti de frontieră şi 18 vameşi. În acest context, liderul „republicii populare” Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, a acuzat Kievul că întârzie în mod deliberat transportarea ajutorului umanitar rus către locuitorii din acest bastion rebel. „În prezent, republica populară Doneţk se află într-o situaţie îngrijorătoare. Avem nevoie de ajutorul trimis de Rusia ca de oxigen”, a declarat Zaharcenko.

Camioanele ruseşti vopsite în alb, închiriate de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, urmează să aducă un ajutor umanitar destinat populaţiei rusofone din estul Ucrainei, în special locuitorilor din oraşul Lugansk, afectaţi de patru luni de confruntări între forţele ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi. Ucraina, ca şi alte state occidentale, suspectează că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară de lângă Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

4 comentarii

Pungescu Gazian 16-08-2014 - 13:02

Baza militară de lângă Moscova este o bază militară complet si total umanitara, avem dovezi!

Unii ostasi ce ajutau la incarcare faceau chiar misto de FSB-istii deghizati in soferi, cica „am pus si un cutie de bomboane cu trasoare langa sacul de cartofi cu maner”

urbos 16-08-2014 - 19:09

Da, Ji dania trebuie rasa de pe fata pamantului si Tara Sfanta eliberata de sobolanii circumcisi.

UnUL 16-08-2014 - 19:39

Ia nu ți-ai luat medicamentele în seara asta și efectele sunt Dezastruoase, C u r Bubos. Aici era vorba de ruși și ucrainieni, nu de evrei.

briel 16-08-2014 - 21:35

Caz real:

O prietena a fiicei mele, ukraineanca din Odessa, tocmai si-a luat cetatenia canadiana, dar … in conformitate cu noua lege a geniilor de la Kiev, a trebuit sa renunte la cea ukraineana. Fata a ales sa fie mai bine canadeza. Sunt sigur ca sunt multi in situatia asta, oameni cu vechime mare aici pe continent, care au fost obligati sa renunte la cetatenia tarii de origine. Cred ca multa lume ii injura.

Parintii fetei locuiesc inca in Odessa, sunt dentisti amandoi. I-au cumparat si i-au trimis niste carti ca sa invete romaneste si sa aplice pentru cetatenia romana. (Se da vreun examen ?) Nu stiu exact cum de se incadreaza legal, dar parintii s-au interesat si se pare ca ar avea dreptul sa primeasca cetatenia romana.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult