Acasa InternationalExterne Ucraina: Jurnale de știri și cȃntece sovietice ȋn stradǎ

Ucraina: Jurnale de știri și cȃntece sovietice ȋn stradǎ

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Manifestantii ucraineni au protestat duminica, 2 februarie, proiectand jurnale de știri, iar poliția a rǎspuns difuzȃnd un volum mai mare cântece militare sovietice.

Ucraina: Jurnale de știri și cȃntece sovietice ȋn stradǎ (Foto:presstv.fr)

Opozanţii au instalat un cearşaf alb de mari dimensiuni pe doi stâlpi în faţa barierelor ridicate de poliţişti în faţa clădirilor Guvernului, pentru a transmite 24 de ore din 24, cu ajutorul unui proiector, jurnalele televizate ale posturilor de televiziune care le dau cuvântul. Dar poliţiştii, care dispun de o sonorizare mai puternică, au ripostat rapid difuzând vechi şlagăre sovietice şi cântece militare.

„Avem un sunet bun, dar cel al Berkut (unităţile antirevoltă) este mai puternic”, a explicat un manifestant mascat. Chiar dacă doar câţiva poliţişti îşi schimbă percepţia în privinţa manifestaţilor, tot va fi o victorie, a apreciat el. Un coleg de-al acestuia a menționat cǎ poliţiştii sunt impenetrabili la acţiunea lor. „Nu se interesează de ştiri, ei au alte opinii, ei sunt convinşi că noi suntem răi, inamici”, a declarat cel de-al doilea.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Conform mediafax, protestele s-au intensificat de aproximativ trei săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

3 comentarii

pathfinder 03-02-2014 - 10:34

Cantece sovietice!!!

UnUL 03-02-2014 - 15:10

Păi acolo vor să se întoarcă Ianukovici și ai lui.

salut 06-02-2014 - 23:46

Sa bage si dansul pinguinului. Si daca o intorc spre Iuropa, care le va da multa mUE, sa-l invete bine; le va fi de folos iernile urmatoare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult