Acasa InternationalExterne Ucraina: Lider al opoziției, în stare gravă după ce a fost agresat

Ucraina: Lider al opoziției, în stare gravă după ce a fost agresat

scris de C.S.
148 Afisari

Iuri Luțenko, unul dintre cei mai importanți lideri ai opoziției din Ucraina a ajuns în stare gravă la spital, în urma unei agresiuni suferite în timpul confruntărilor dintre forțele de ordine și manifestanții celui mai recent miting organizat la Kiev.

Iuri Luțenko, lider al opoziției din Ucraina, a fost agresat de forțele de ordine de la Kiev. (foto: Mediafax)

Luţenko, în vârstă de 49 de ani, fost ministru de Interne în Cabinetul prooccidental condus de Iulia Timoşenko, a fost în detenţie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene.

Zeci de manifestanţi s-au adunat vineri seară în faţa unui tribunal din Kiev care i-a condamnat la câte şase ani de închisoare pe trei bărbaţi acuzaţi că au vrut să arunce în aer, în 2011, o statuie a lui Lenin. Mai multe persoane au fost internate de urgență după intervenţia forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care atacaseră cu pietre. Luţenko s-a ales cu mai multe traumatisme craniene după ce a fost bătut de forţele de ordine.

Începând din noiembrie, în Ucraina au loc proteste masive faţă de refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

10 comentarii

digital 11-01-2014 - 21:13

Luţenko, în vârstă de 49 de ani, fost ministru de Interne în Cabinetul prooccidental condus de Iulia Timoşenko, a fost în detenţie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene.
…………….la presiunile Uniunii Europene.
…………….la presiunile Uniunii Europene.
…………….la presiunile Uniunii Europene.
…………….la presiunile Uniunii Europene.
…………….la presiunile Uniunii Europene.
…………….la presiunile Uniunii Europene.
…………………………………………………

mișto Europă !

UnUL 11-01-2014 - 21:20

Desigur, în UE nu mai există deținuți politici.

Ad 11-01-2014 - 22:37

In schimb e un regim de excludere sociala mai bine perfectionat decat cel cu detinuti politici prin incurajarea emigratiei(trei milioane de oameni) in timp ce ei ne-au luat totul(petrol, aur,gaze) si noi suntem fericiti ! Culmea, ca mai si aplaudam!

UnUL 11-01-2014 - 22:53

Ad, aberațiile astea le-am mai auzit. Nu știu ce înțelegi tu prin încurajarea emigrației, și ce legătură are asta cu lagărele de concentrare și pușcăriile comuniste.

digital 11-01-2014 - 23:12

iar faci pe prostul!
și despre ce lagărele măttii vorbea Ad?!
***********
vezi că ți-o trage kiorul, pentru că nu ți-ai însușit tezele privind emigrația românilor la ordinul lui !

UnUL 11-01-2014 - 23:28

Eu vorbeam, nu Ad , sau poate nu știi ce e acela un DEȚINUT POLITIC. Ad vorbea de ceva fără legătură aparentă cu ce spuneam eu.

UnUL 11-01-2014 - 23:29

Și, Degețico, emigrația actuală în Europa (ca și aceea din secolul XIX – începutul secolului XX către America) are cauze ECONOMICE.

Ad 12-01-2014 - 13:49

Aberatii? Scuze, dar eu am vazut copii de comunisti omorati dupa 1989 cum a fost cazul unei armence comuniste care nu tacea si vorbea si intr-o zi toata familia ei a ajuns la spitalul de nebuni intr-un mod foarte bizar. Tatal meu s-a dus si l-a scos pe propria semnatura pe fiul mai mnic al armencei pentru ca astia stiau multe porcarii si a zis:
-In trei zile doctorii i-au facut creierii pulbere iar pe armeanca impreuna cu fiul mai mare i-au omorat doctorii in mai putin de o luna.

digital 12-01-2014 - 14:09

UnUL
11-01-2014 at 23:29

să-i spui și kiorului tău chestia asta, cu …..ECONOMICE !
poate vă credeți unul pe celălalt!

UnUL 12-01-2014 - 15:44

Deci, Degețel cretinel, oamenii nu emigrează ca să trăiască mai bine și să câștige mai mult (cauze economice). Atunci de ce : să fugă de Băsescu ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult