Acasa InternationalExterne Ucraina: Liderul rebelilor admite legăturile cu serviciile secrete ruse

Ucraina: Liderul rebelilor admite legăturile cu serviciile secrete ruse

scris de C.S.
2 afisari

Liderul rebelilor ucraineni Aleksandr Borodai ADMITE că are legături cu serviciile secrete ruse şi că forţele sale primesc sprijin de la poporul rus.

Legăturile dintre Rusia și rebeli, confirmate.

„Voluntarii ni se alătură”, a declarat Borodai pentru BBC, descriindu-se unul dintre ei, „un locuitor al oraşului Moscova”. „Numai că s-a întâmplat ca, în loc să stau în tranşee cu o puşcă sau o mitralieră în mână, să deţin postul de premier. Asta-i soarta”, a adăugat el. Borodai a negat că ar fi membru al vreunei agenţii de spionaj ruse, dar a recunoscut că are contacte cu alţi membri ai serviciilor secrete din Rusia, aşa cum trebuie să aibă „oricine are de-a face cu elita societăţii”.

Rebelii proruşi din estul Ucrainei au fost acuzaţi de doborârea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, care a provocat moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Rebelii au fost acuzaţi şi de blocarea accesului observatorilor Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la locul catastrofei, precum şi că nu au protejat şi depozitat în mod adecvat cadavrele victimelor.

Borodai a respins aceste acuzaţii şi a precizat că observatorii internaţionali i-au avertizat să nu mute cadavrele până la sosirea experţilor. „Aşa că am aşteptat o zi, două, trei. Haideţi! Nici un expert (…). Să laşi cadavrele acolo, când erau 30 de grade Celsius, este absurd. Este inuman. Este o scenă dintr-un film de groază”, a precizat el, adăugând că experţii internaţionali au fost invitaţi rapid la locul tragediei, dar au fost blocaţi de Kiev.

Un purtător de cuvânt al OSCE a declarat însă că organizaţia nu i-a avertizat pe rebeli să nu mute cadavrele. „Nu este în mandatul nostru să le spunem oamenilor ce să facă. Noi suntem acolo să monitorizăm, să observăm şi să raportăm”, a afirmat Michael Bociurkiw.

De asemenea, Borodai a calificat drept „calomnie neruşinată” afirmaţiile preşedintelui american Barack Obama conform cărora rebelii ar fi încercat să ascundă adevărul despre tragedia aviatică. „Nu vreau să-l acuz pe Obama de ceva direct, pentru că probabil nu cunoaşte toate faptele. Pur şi simplu propagă propaganda ucraineană”, a conchis liderul separatist.

3 comentarii

briel 24-07-2014 - 18:54

haha!! asta-i o poza care merita s-o vedeti,

https://www.flickr.com/photos/expd/14005329055/in/photostream/

cu titlul MEET ARSENIY YATSENYUK … American puppet who got power thru sending country’s Gold to USA

Ukrainenii chiar si-au trimis rezerva de aur in US ?

digital 24-07-2014 - 19:00

da, și-au trimis rezervele și țin epavele doborâte!
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult