Acasa InternationalExterne Ucraina: Locuitorii din Donețk și Lugansk ȋndemnați sǎ evacueze orașele

Ucraina: Locuitorii din Donețk și Lugansk ȋndemnați sǎ evacueze orașele

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) le-a recomandat locuitorilor din Doneţk şi Lugansk să părăsească oraşele, din cauza unui posibil asalt împotriva separatiştilor.

Ucraina: Locuitorii din Donețk și Lugansk ȋndemnați sǎ evacueze orașele

„Ne adresăm tuturor locuitorilor paşnici cu îndemnul de a părăsi temporar aceste oraşe, deoarece acolo se va desfăşura o operaţiune antiteroristă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SNBO, Andrei Lîsenko. Potrivit lui Lîsenko, militarii ucraineni sunt dispuşi să-i ajute pe locuitorii care vor să părăsească regiunea. „Suntem dispuşi să oferim mijloacele de transport necesare pentru evacuarea persoanelor din aceste localităţi”, a adăugat el, subliniind totuşi că armata ucraineană nu va lansa tiruri asupra locuinţelor.

„Nu procedăm ca militarii ruşi în Caucaz, care distrugeau oraşul din temelii, pentru a arbora un mic drapel”, a subliniat purtătorul de cuvânt, conform mediafax. La rândul său, „premierul Republicii Populare Doneţk„, Aleksandr Zaharcenko a anunţat că insurgenţii planifică o „ofensivă la scară largă” în regiune, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în ediţia electronică.

7 comentarii

pathfinder 12-08-2014 - 11:43

Ucrainenii vor sa ramana doar insurgentii in orasele alea doua.
Foarte bine…

CONGO 12-08-2014 - 13:46

Mai bine pleaca toti ticalosii mascati inapoi in Rusia lor blestemata, iar OAMENII sa ramana si sa vietuiasca si sa misune in toate partile in chip civil dupa cum fac locuitrii in general cam prin toate tarile.

Si, daca tot am pomenit de plecare, poate pleaca si Putin, sau inca si mai bine poate il strange Dumnezeu, iar noi o sal adaugam la lista monstrilor langa Mobutu spre exemplu, caci oare nu este un canibal, nu-si mananca (consuma) oamenii pentru gustul politic?

CONGO 12-08-2014 - 13:52

A venit timpul confiscarii tuturor combinatelor si in general a averilor ruse din Romania. Dar sa facem pe 7 noiembrie, ca e mai simbolic!

BULA 12-08-2014 - 14:17

Ucraina va avea de acum inainte o mare problema cu pop.ulatia rusofona (20% din totalul pop.ulatiei). Dupa ce dai cu bombe cu fosfor si cu armamentul greu in niste oameni, nu poti sa le pretinzi sa fie loiali.

UnUL 12-08-2014 - 14:40

…din care mulți nu vor separare și nu-i susțin pe separatiști.

pathfinder 12-08-2014 - 15:05

I-am raspuns ciudatului, iar a ramas „taiata” o bucata.
Popu.latia si copu.latia mamii lui de filtru!

salut 12-08-2014 - 22:37

Au invatat de la ji-dani. Nazistii ukraineni or sa spuna curand ca d-aia au bombardat scoala si spitalul ca „teroristii se ascundeau printre copii”. Dar s-ar putea sa nu li se permita si s-o ia peste bot.

Ca, vorba aia : „Quod licet Iovi, non licet bovi”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult