Acasa InternationalExterne Ucraina. Noi legi pentru a limita manifestațiile

Ucraina. Noi legi pentru a limita manifestațiile

scris de D.P.
0 afisari

Președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a promulgat vineri noi legi pentru a limita manifestațiile, în pofida protestelor vehemente ale opoziției și țărilor occidentale.

Ucraina. Noi legi pentru a limita manifestațiile

‘Șeful statului a promulgat o serie de legi’ votate joi de parlamentul de la Kiev pe această temă, a anunțat biroul președintelui ucrainean.

Pe de altă parte, Viktor Ianukovici l-a demis pe șeful administrației prezidențiale, Serghii Liovocikin, a adăugat biroul său, citat de Agerpres.

Țările occidentale au avertizat vineri Kievul, după votarea acestor legi considerate represive la adresa opoziției și care, în opinia lor, îndepărtează mai mult de Uniunea Europeană. Ucraina se confruntă de peste două luni cu o puternică mișcare de contestare.

Opoziția ucraineană și organizații nonguvernamentale au denunțat instaurarea ‘dictaturii’ în urma adoptării acestor legi care înăspresc sancțiunile împotriva manifestanților și introduc la fel ca în Rusia termenul de ‘agent străin’.

1 comentariu

UnUL 18-01-2014 - 09:49

Trăiască democrația de sorginte kaghebistă. Din aceste legi se va inspira foarte curând și Victoraș Copy-paste Tonta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult