Acasa InternationalExterne Ucraina nu vrea pace cu Rusia și cere ajutorul UE

Ucraina nu vrea pace cu Rusia și cere ajutorul UE

scris de Z.V.
4 afisari

Șeful adjunct al administrației prezidențiale de la Kiev, Valeri Cealâi, a anunțat la o televiziune publicǎ faptul cǎ Ucraina nu va accepta „ȋnghețarea conflictului” cu Rusia.

Ucraina nu vrea pace cu Rusia și cere ajutorul UE (foto:breltbart.com)

De asemenea, potrivit aceluiași oficial, Ucraina își pune speranțe în cooperarea tehnico-militară cu Uniunea Europeană (UE).  ”Ucraina nu cere o asistență militară directă, ci mijloace de comunicații, drone pentru monitorizarea frontierei etc”, a subliniat Cealȃi, insistând că autoritățile de la Kiev resping categoric ideea ”înghețării conflictului” din estul țării. ”Nu ne convine înghețarea conflictului. O astfel de situație ar putea conduce rapid la o nouă escaladare a tensiunilor. Dorim să rezolvăm această problemă într-un plan strategic”, a adǎugat acesta, potrivit Agerpres.

Una dintre speranțele Ucrainei este Germania, Angela Merkel urmȃnd sǎ realizeze o vizitǎ ȋn Ucraina, sȃmbǎtǎ, 23 august. Vizita dnei Merkel, cu care președintele ucrainean Petro Poroșenko, a avut șapte runde de convorbiri telefonice în ultima perioadă, ar trebui să devină ”puntea” către viitoarele negocieri, inclusiv cele de la Minsk. Cu toate acestea, Germania nu intenționează să trimită militari în estul Ucrainei pentru rezolvarea crizei, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel. ”Nu vom trimite soldați pentru rezolvarea conflictului în Ucraina”, a subliniat Merkel, adăugând că Berlinul va încerca să caute modalități diplomatice pentru rezolvarea crizei ucrainene.

De partea cealaltǎ,  expertul rus Serghei Rakuda, directorul Centrului de studii pentru spațiul postsovietic de pe lângă Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova, consideră că negocierile de la Minsk ar trebui să conducă la înghețarea conflictului din estul Ucrainei. Rakuda a declarat cǎ  ”Cel mai important lucru pe care, teoretic, ar trebui să-l realizeze negocierile este înghețarea conflictului. Însă, de acest scenariu nu este interesat, în opinia mea, nici Kievul, nici aliații săi (de la Bruxelles) și nici „inspiratorii” de la Washington ai reprimării în forță a revoltei din sud-estul Ucrainei”.

10 comentarii

Titircă Inimăbună 22-08-2014 - 11:02

Centrul de studii pentru spațiul postsovietic de pe lângă Universitatea de Stat Lomonosov? Ce mizda masii mai e si asta?

Bai, sa fie clar: Marea Neagra nu suporta corăbii rosii!

urbos 22-08-2014 - 11:24

Cereti, cereti, va ajutam imediat cu niste muje.

Titircă Inimăbună 22-08-2014 - 11:37

si mie imi pare ca Putin cere prea multe.
dar imi place atitudinea ta fata de Rusia, s-a mai rafinat si clarificat, e bine!
Federatia Sloboznaya, cu capitala la Mujeskov 🙂

Titircă Inimăbună 22-08-2014 - 11:38

MUJESKOVA 🙂

pathfinder 22-08-2014 - 12:13

Tie nu-ti cere nimeni nimic troll rusofil.

BULA 22-08-2014 - 12:57

Acu’ nu mai putem sa criticam politica mizerabila a SUA, ca ne faceti trolli rusofili. Vedeti-va de ciorba voastra si nu ne mai enervati cu aberatii. Nu va fi razboi intre Rusia si NATO, pentru ca nici ai vostri nu sunt dispusi sa moara de la termonuclearele rusrsti. E doar joc de glezna cu amenintari.

pathfinder 22-08-2014 - 13:22

Pai critica politica US si ai sa vezi ca nu te face nimeni rusofil desi matale esti.
Critica e una, aberatia e alta…

urbos 22-08-2014 - 13:08

Hahaha, ce te mai zvarcolesti.

pathfinder 22-08-2014 - 13:23

🙂
Ai vazut ca putin impins de la spate te-ai dat pe brazda?
Ce mama Huhului?!?
Zi-i acolo cu Rusia!!!

urbos 22-08-2014 - 13:35

Latri potaie jigarita, latri la luna.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult