Acasa InternationalExterne Ucraina: Operațiunea „antiteroristǎ” a fost reluatǎ

Ucraina: Operațiunea „antiteroristǎ” a fost reluatǎ

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Președintele Parlamentului de la Kiev, Olexandr Turcinov a anunțat cǎ operațiunea „antiteroristǎ” împotriva rebelilor proruși din estul Ucrainei a fost reluată marți, 1 iulie.

Ucraina: Operațiunea „antiteroristǎ” a fost reluatǎ

Ȋn deschiderea unei ședințe a parlamentului, Turcinov a afirmat cǎ „Forțele armate efectuează atacuri asupra bazelor și bastioanelor teroriștilor„. Președintele Petro Poroșenko a anunțat în cursul nopții de luni spre marți că armistițiul cu separatiștii nu a fost reînnoit și că forțele ucrainene vor trece ‘la atac’. Șeful statului i-a acuzat pe separatiști că nu au respectat armistițiul și că nu au urmat planul de pace pe care el l-a propus. Președintele camerei inferioare a parlamentului rus, Serghei Narîșkin, a făcut marți apel la o nouă încetare a focului în estul Ucrainei, relatează Reuters.

Serghei Narîșkin, președintele camerei inferioare al Dumei de Stat și un aliat al președintelui Vladimir Putin, a criticat decizia lui Poroșenko, într-o declarație pentru jurnaliștii ruși. „Credem că fără un armistițiu, fără începerea dialogului, este pur și simplu imposibil să fie restabilită pacea, justiția, legea și ordinea în Ucraina„, a spus Narîșkin, potrivit agenției Interfax.

Moscova s-ar putea confrunta cu sancțiuni suplimentare din partea Uniunii Europene, dacă rebelii nu vor acționa în direcția detensionării situației. Rusia respinge acuzațiile că ar orchestra rebeliunea din estul Ucrainei. Conform Agerpres, un alt parlamentar rus de top, Serghei Mironov, a cerut Moscovei să preia controlul asupra graniței dintre Rusia și cele două regiuni rebele din estul Ucrainei — Lugansk și Donețk.

1 comentariu

CONGO 01-07-2014 - 14:37

Ce mai tura-vura – RUSIA TREBUIE SA PIARA – prea umbla cu kremlinarii spurcate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult