Acasa InternationalExterne Ucraina pierde din nou in Delta Dunarii

Ucraina pierde din nou in Delta Dunarii

scris de Ziua Veche
0 afisari

Delta DunariiUcraina a pierdut inca o data in fata instantelor internationale intr-o cauza impotriva Romaniei: Kievul a depus pe 6 martie 2009 la biroul Conventiei Espoo o plangere in care acuza Bucurestiul ca distruge Delta Dunarii, iar aceasta plangere a fost respinsa de Comitetul de Implementare al Conventiei, informeaza un comunicat al MAE. Astfel, Comitetul de Implementare al Conventiei de la Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontiera a concluzionat ca activitatile intreprinse de autoritatile romane in Delta Dunarii nu incalca prevederile Conventiei, iar sustinerile ucrainene in aceasta privinta sunt complet nefondate. Aceste concluzii reies din raportul adoptat la ultima reuniune a Comitetului, care a avut loc la Geneva, in perioada 23-25 februarie 2010.

Pe 6 martie 2009, Ucraina a sesizat Comitetul de Implementare al Conventiei cu privire la asa-zisa nerespectare, de catre Romania, a obligatiilor sale de mediu in ceea ce priveste protectia Deltei Dunarii. In urma analizei, la sfarsitul anului 2009 si inceputul anului 2010, a sustinerilor partii romane si a celor ale partii ucrainene, Comitetul a stabilit in mod neechivoc ca Romania nu si-a incalcat aceste obligatii.

Concluziile Comitetului subliniaza lipsa oricarui temei pentru partea ucraineana, care a afirmat in mod repetat ca Romania ar incalca normele internationale in privinta unor proiecte realizate in Delta Dunarii, precum si ca acest fapt ar fi fost confirmat in cadrul organismelor internationale relevante. Concluziile elaborate de Comitetul de Implementare vor fi supuse aprobarii Adunarii Statelor Parti ale Conventiei de la Espoo, care va avea loc in anul 2011.

Textul concluziei Comitetul de Implementare al Conventiei de la Espoo poate fi citit aici.

0 comentariu

NormanFinkel5 02-04-2010 - 13:30

V-o palit pa totzi EXCHIBITZIONISMU’

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult