Acasa InternationalExterne Ucraina: Prorușii cer Moscovei un împrumut de 1 miliard dolari

Ucraina: Prorușii cer Moscovei un împrumut de 1 miliard dolari

scris de C.S.
0 afisari

Separatiștii din autoproclamata ‘Republică Populare’ Donețk, situată în estul Ucrainei, vor să își deschidă o bancă centrală. Ei i-au cerut în acest sens Rusiei ‘un credit de stabilizare’ în valoare de 30 miliarde de ruble (aproximativ 1 miliard de dolari).

Prorușii cer Moscovei 1 miliard dolari.

Solicitarea a fost adresată miercuri Kremlinului de către Boris Borisov, unul din liderii separatiștilor din Donețk, cu prilejul unei reuniuni a reprezentanților instituțiilor de stat din Rusia cu cei ai unor organizații publice, ce s-a desfășurat sub auspiciile Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), la Moscova.

‘Singura cale de ieșire din impasul în care ne aflăm este relansarea imediată a economiei regiunii pe baza rublei. În acest scop avem în vedere crearea unei bănci centrale și obținerea unui împrumut de minimum 1 miliard de dolari’, a afirmat Borisov, indicând că o astfel de bancă ar urma să fie deschisă la Rostov pe Don, oraș din sudul Rusiei, situat în apropiere de granița ucraineană.

El a explicat necesitatea unui astfel de împrumut prin faptul că economia Donbasului (zonă minieră din estul Ucrainei care include regiunile Donețk și Lugansk, ce și-au proclamat suveranitatea în urma unui controversat referendum la 11 mai acest an) are un Produs Intern Brut (PIB) de peste 1 trilion de ruble pe an. Un împrumut de 1 miliard de dolari ar constitui 2-3% din PIB-ul ‘Republicii’ Donețk.

‘Nu este o sumă mare, dar poate să contribuie la organizarea unei ,,activități normale economice,, în zonă’ , a mai spus acesta, în pledoaria sa. La ora actuală în regiunea sunt în curs de desfășurare confruntări puternice între insurgenții proruși, care contestă noua putere proeuropeană de la Kiev, și trupele guvernamentale.

7 comentarii

digital 05-06-2014 - 15:15

păi să pluseze CIA, un pic și i-a terminat!
de ex., olaba a dat un meleard la europa!

salut 05-06-2014 - 15:36

A dat promisiuni, pana sa dea miliardul, dezbateri, vot, republicani, senat…ori crapa vaca, ori moare vitelul.Pe de alta parte, chiar daca il da si maine, ajunge fix cato pereche in plus de pantaloni maro pentru vitejii combatanti star trek din NATO. Fix Pix.

UnUL 05-06-2014 - 15:52

Sigur, doar rușii tăi sunt mereu eroici, mai ales după ce se „abțiguiesc” cu votcă.

pathfinder 05-06-2014 - 16:16

Pai sunt eroici!
Trag cu bazuka-n cladiri guvernamentale.

digital 05-06-2014 - 15:57

păi să vedem cu ce va plusa….vaca!

UnUL 05-06-2014 - 16:03

Deocamdată a plusat boul de Degețel.

digital 05-06-2014 - 16:12

vaca, sigur crapă de ciudă, stai că apare-acu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult