Acasa InternationalExterne Ucraina. Referendum pentru aderarea la UE sau la Uniunea Vamală

Ucraina. Referendum pentru aderarea la UE sau la Uniunea Vamală

scris de M.A.
1 afisari

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a declarat, vineri, că organizarea unui referendum în privinţa aderării Ucrainei la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală este obligatorie.

Ucraina. Referendum pentru aderarea la UE sau la Uniunea Vamală

Ucraina. Referendum pentru aderarea la UE sau la Uniunea Vamală (foto: ruvr.ru)

„Toate deciziile pe care le luăm trebuie să fie anticipative. Hotărârile strategice vor fi luate ţinând cont de alegerea poporului ucrainean, în urma unui referendum naţional. Deocamdată, nu ştim când va avea loc un astfel de referendum. Decizia de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală (n.red. – cu Rusia)nu poate fi luată în lipsa unui referendum” – a explicat Ianukovici, într-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune din Ucraina, transmite Rador.

În acelaşi interviu, preşedintele a mai a declarat că Federaţia Rusă a pus condiţii umilitoare şi incomode pentru revizuirea contractului ruso-ucrainean de furnizare a gazelor naturale. „Contractul nu este corect şi nu vom fi de acord ca el să existe în continuare. Nu ne putem vinde ţara” – a subliniat Viktor Ianukovici.

1 comentariu

salut 30-08-2013 - 18:13

„În acelaşi interviu, preşedintele a mai a declarat că Federaţia Rusă a pus condiţii umilitoare şi incomode pentru revizuirea contractului ruso-ucrainean de furnizare a gazelor naturale. “Contractul nu este corect şi nu vom fi de acord ca el să existe în continuare. Nu ne putem vinde ţara” – a subliniat Viktor Ianukovici.”

===============================

Imi mentin parerea: pentru romani, Ukraina e de o suta de ori mai toxica decat Rusia. A propos de citaul pus de mine intre ghilimele, el anunta deja o noua criza a gazului pentru iarna ce vine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult