Acasa InternationalExterne Ucraina renunta la stocul de uraniu imbogatit

Ucraina renunta la stocul de uraniu imbogatit

scris de Ziua Veche
17 afisari

.Kievul a dat asigurari Washingtonului ca va renunta la stocul de uraniu imbogatait pe care il detine, pana cel tarziu in anul 2012.

Anuntul a fost facut de Robert Gibbs, purtatorul de cuvant al Casei Albe, in cadrul unei conferinte de presa organizate la finalul intrevederii dintre Obama si omologul sau ucrainean, Viktor Ianukovici, care participa la summitul privind securitatea nucleara din capitala Statelor Unite. “Ucraina a acceptat sa renunte la stocul de uraniu imbogatit pana in anul 2012, data viitorului summit dedicat securitatii nucleare (…) acesta fiind un demers de peste 10 ani al Statelor Unite”, a declarat Gibbs, citat de BBC. Acesta a adugat ca materialele detinute de Kiev pot fi utilizate la fabricarea mai multor arme nucleare. Potrivit unor oficiali americani, in cadrul summitului de la Washington, Obama s-a intalnit si cu presedintele chinez Hu Jintao, care a acceptat impunerea de noi sanctiuni impotriva Iranului.

0 comentariu

gogu 31-03-2010 - 08:10

ce vrajeala de doi lei… toata lumea stie ca cei doi sint pe felie, doar fraierii halesc vrajeala lor ieftina. mai incercati, baieti, mai incercati…

Mihnea 31-03-2010 - 10:53

Sistemul politico-mafiot este o realitate, cauzele care au permis implantarea si hegemonia asupra statului si a intregii societati de catre clica speculantilor, tradatorilor, uzurpatorilor, sunt multiple.
Conspiratia antinationala si antistatala a fost initiata in 1987 de catre anumite cercuri ce detineau controlul unor pirgii de comanda in vechiul regim, revolutia din ’89 a insemnat doar rasturnarea REGIMULUI Ceausescu [ caderea era previzibila, oricum regimul era la agonie], victimele erau necesare pentru a da credibilitate loviturii de palat.

Mai multe veti afla aici : http://www.universulromanesc.com

Nu se urmarea rasturnarea regimului de dragul poporului, scopul exact consta in a preintimpina o schimbare a sistemului declansata de forte novatoare, toate evenimentele ce s-au desfasurat in 89-90 s-au derulat conform unui plan bine definit, manipularea, prin instrumente specifice a maselor a permis conspiratorilor sa-si desavirseasca planurile, controlul total.

La prima vedere situatia actuala permite o radiografie sumara, cercul vicios nu permite o reforma a sistemului, se cauta banalizarea si obosirea opiniei publice, abandonul oricarei revendicari.

Elementele insurgente au declansat actiuni de desconspirare, cutremurul este previzibil in viitorul apropiat, seismul va permite reconstruirea societatii pe baza valorilor.

Resursele, capitalul poporului au fost acaparate de o minoritate ce interfereaza cu toate institutiile statului, partide, parlament, puteri, prin intermediul cozilor de topor, asa zisii politicieni, controleaza legislativul, executivul, puterea judecatoreasca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult