Acasa InternationalExterne Ucraina se află în pragul unei “agresiuni la scară largă” din partea Rusiei

Ucraina se află în pragul unei “agresiuni la scară largă” din partea Rusiei

scris de C.P.
401 Afisari

Rusia îşi menţine trupele pregătite de atac la frontiera cu Ucraina şi planifică noi „provocări”, similare cu cele ale Germaniei naziste împotriva Poloniei, în 1939, a declarat secretarul adjunct al Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO), potrivit agenţiei Ukrinform.

„Nu vreau să fac declaraţii înfiorătoare, dar Ucraina, din păcate, se află în pragul unei agresiuni la scară largă din partea vecinului nostru nordic„, a afirmat acest oficial, Mihail Koval, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean ICTV.

„În prezent, la frontiera cu Ucraina se află armata rusă. Cele mai multe efective militare ruse se află în Crimeea anexată: peste 22 de mii de militari” , a adăugat Koval. „Situaţia este foarte tensionată. Provocările care au loc în prezent ne amintesc de cele din anul 1939, lansate de Germania nazistă”, a afirmatel.

Koval a menţionat că separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk utilizează armament rus de tip nou.

„Există dovezi că în Zelenopolie (în regiunea Doneţk) au fost utilizate lansatoare de rachete multiple de tip Tornado G, folosite în Rusia începând din 2010, şi nu lansatoare sovietice de tip Grad”, a declarat oficialul ucrainean.

Recent, Alianţa Nord-Atlantică a denunţat suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina, considerând că acesta este „un pas înapoi în efortul pentru detensionarea situaţiei”. „Începând de la jumătatea lunii iunie, avem dovezi privind sosirea progresivă a mii de militari ruşi în apropierea frontierei Ucrainei”, declară un oficial NATO, adăugând că „în momentul de faţă, există între 10.000 şi 12.000 de militari ruşi în această zonă”, comparativ cu circa 40.000 în luna mai.

Moscova a avertizat că analizează posibilitatea unor „atacuri punctuale” pe teritoriul ucrainean, după ce un obuz lansat de armata ucraineană a provocat moartea unei persoane pe teritoriul Rusiei.

9 comentarii

Tache 15-07-2014 - 10:34

Traducerea:

Putin, trimite armata ! Folosesti acest hashtag in mod frecvent ?

Daca doresti ca Rusia sa se implice intr-un razboi trebuie sa te intrebi: esti pregatit sa participi la acest razboi in transee si nu sa-l urmaresti din spatele unui monitor de calculator ?

Crezi ca nu se va ajunge aici ? Gresesti. Sa provoci Rusia sa-si trimita armata in Ucraina este exact ceea ce isi doreste SUA. Unul din planurile americane este sa dea vina pe Rusia pentru crahul economiei ucrainiene. Sa fim realisti : Ucraina nu va fi acceptata in UE si FMI-ul nu va reusi sa-i reinvieze economia.

Dar odata ce armata noastra intra in Ucraina, Rusia va fi blamata pentru toate necazurile poporului ucrainian. De exemplu : din cauza Rusiei nu mai sunt pensii si ajutoare sociale, Rusia a distrus economia, Rusia a furat visul european.

Sigur, putem sa-i ascultam pe strategii de canapea si sa trimitem trupele, dar cum va fi vazuta acesta actiune de catre comunitatea internationala ? Rusia a intrat in Ucraina suverana fara un mandat din partea ONU. Guvernul Ucrainei nu a cerut aceasta interventie, iar guvernul care ar putea cere acest lucru nu este inca recunoscut de nimeni. Comunitatea internationala va vorbi pe o singura voce si va striga : agresiune ! Occidentul va face ca intreaga omenire sa se ridice impotriva acestei „agresiuni”. Aliatii Rusiei o vor sustine oare in caz ca se intampla asa ceva ?

Chiar daca impunem o restrictie aeriana in sud-estul Ucrainei, SUA si NATO pot impune tot asa o restrictie aeriana impotriva avioanelor si rachetelor noastre. Ce se intampla daca ne doboara avioanele ? Cum va trebui sa reactionam la asa ceva ? Sa trimitem diviziile de tancuri in La Manche ? Sa incepem razboiul cu Europa, SUA, plus Canada si Australia ? Este exact ceea ce isi doreste SUA.

Statele Unite se sufoca din cauza datoriei publice colosale, care este de 17 trilioane de dolari. America are nevoie disperata de un razboi mare. Asta va duce la faliment in massa, prabusirea pietelor de capital si disparitia trilioanelor de bani virtuali. Datoria guvernamentala va fi resetata, complexul militar SUA si economia americana vor incepe sa primeasca comenzi din intreaga lume. Razboiul este sansa lor de a evita falimentul iminent. Rusia nu are nevoie de acest razboi. Amanarea conflictului nu face altceva decat sa ne faca mai puternici.

Dar cetatenii din Donbass mor si Rusia are de facut o alegere : intre o decizie proasta si o decizie foarte proasta. Vor muri sute de oameni ? Sau poate mii ? Sau poate milioane ? Este o alegere teribila, dar acestea sunt realitatile geo-politice.

Asa ca data viitoare cand vei spune ca Putin a tradat sud-estul Ucrainei, gandeste-te ce anume ceri de la tara ta. Daca nu esti pregatit sa tii arma in mana si sa-ti aperi tara, atunci nu mai alimenta isteria.

IN GEOPOLITICA NU ESTE LOC PENTRU EMOTII !

http://www.youtube.com/watch?v=kLph8dKQBdY

Ostafi Florea 15-07-2014 - 23:32

Titlul articolului poate fi corect, daca el ar fi sustinut din surse apartinand celor 3-2 tabere. Asa, citand ce spun cei din Ucraina, nu avem cum sa intelegem, decat poate sa ajutam una dintre parti sa-si impuna peste hotare planurile, care intr-un razboi, pot fi si de dezinformare.
Nu e o acuza adusa ziarului, mai ales ca sursele ucrainiene sunt cele mai facile.

nicolas 16-07-2014 - 22:56

Rominia nu trebue sa fie deacord doar pe plan diplomatic si nici vorba pe plan de rasboi indiferent ce sic americani consecintele lor sunt mici fata de cele rusiei ce ne pot provoca daune din orce puct de vedere politic economic sau de rasboi si mai rau..

salut 16-07-2014 - 23:37

Nenicule, m-ai prins. Nu stiu daca sa fiu de acord sau nu, ca nu inteleg nimic.

Sunt convins insa ca tu te intelegi, asa ca te rog sa repostezi in propozitii mai scurte si pe cat posibil non-contradictorii. Pentru d’astia ca mine, care n’aud Vocea !

Ereticul 16-07-2014 - 23:52

Vrea sa spuna ca daca-i ascultam pe americani o patim mai rau decat daca mergem cu rusii. Adica – daca ascultam Vocea – „Licuriciul” de data asta vine de la rasarit 😉

salut 16-07-2014 - 23:58

Chapeau.
Adica, cum ar zice francezu’: „dau cu clopu’ de pamant, tulai !”

Ereticul 17-07-2014 - 00:06

„Tulai Doamne”, daca-i francez autentic.

salut 17-07-2014 - 00:19

Inca merge asa. Peste 50 de ani, formula va fi diferita…dar numai partea finala.

Ostafi Florea 17-07-2014 - 01:29

Este foarte greu sa stabilesti in acest moment, unde sa fie plasata granita corectitudinii.
Inca din 2004, Rusia a rugat Ucraina, pe Kucima, sa nu se angajeze in negocieri cu UE, deoarece, imediat, NATO ar fi dorit si el sa „ajute”. Lururile au evoluat, dar nu atat de repede cum ar fi dorit „uitatul” NATO. El nu mai avea o motivatie a existentei si odata cu „eclipsarea” lui,s-ar fi inhis si modalitatile „pasnice” de convingere transatlantica.
Revenind, Rusia a ajutat Ucraina mai „mult decat ar fi facut-o pentru masa'”. Vazand atata lipsa de cooperare de tip G8, fortele transatlantice au facut ceea ce stiau mai bine, guerilla stradala, cocteiluri, cladiri avariate, masini, adica haos. Si au reusit. Spre interesul cui?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS