Acasa InternationalExterne Ucraina și Rusia vor pace. Vezi ce au discutat Putin și Poroșenko!

Ucraina și Rusia vor pace. Vezi ce au discutat Putin și Poroșenko!

scris de Z.V.
0 afisari

Președinții Rusiei și Ucrainei, Vladimir Putin și respectiv, Petro Poroșenko s-au ȋntȃlnit ȋn seara zilei de marți, 26 august, la Minsk, pentru a gǎși o soluție pentru criza din Ucraina.

Ucraina și Rusia vor pace. Vezi ce au discutat Putin și Poroșenko! (foto:inform.kz)

Ucraina și Rusia vor pace. Vezi ce au discutat Putin și Poroșenko! (foto:inform.kz)

Dupǎ aceastǎ ȋntrevedere, Poroșenko a menționat ȋntr-un comunicat dat publicitǎții cǎ „Va fi pregătită o foaie de parcurs pentru a ajunge cât mai repede la un regim de încetare a focului care trebuie obligatoriu să fie bilateral”. Liderul ucrainean a mai spus că discuțiile multilaterale de la Minsk, la care au participat și liderii din Kazahstan și Belarus, dar și șefa diplomației europene, Catherine Ashton, au fost „dure și complexe”.

De partea cealaltǎ, Vladimir Putin a afirmat în noaptea de marți spre miercuri că a discutat cu președintele ucrainean Petro Poroșenko despre necesitatea de a pune capăt vărsării de sânge în Ucraina, dar a precizat că ține de autoritățile de la Kiev să stabilească condițiile pentru o încetare a focului cu separatiștii rebeli. Conform Agerpres, Putin a declarat cǎ „Rusia va face totul pentru procesul de pace, dacă acesta începe”, menționȃnd că a căzut de acord cu omologul său ucrainean în privința reluării convorbirilor privind aprovizionarea cu gaz între Moscova și Kiev.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult