Acasa InternationalExterne Ucraina. Teroriştii proruşi organizează propriile alegeri

Ucraina. Teroriştii proruşi organizează propriile alegeri

scris de C.P.
3 afisari

Duminică vor avea loc noi alegeri în regiunile ucrainene confruntate cu separatismul rus. Convocate la ordinul teroriștilor proruși, acestea au ca scop legitimarea mișcării de separare a Donbas de Ucraina.

Zonă tampon între Rusia și Ucraina.

Zonă tampon între Rusia și Ucraina.

Forțele proruse care luptă cu Guvernul de la Kiev își pun speranțele în alegerile prezidențiale și legislative convocate duminică în așa-zisa „Republică Donețk”. „Aceste alegeri sunt importante, pentru că ele vor oferi legitimitate puterii noastre şi ne vor îndepărta şi mai mult de Kiev”, a explicat Roman Liaghin, șeful „comisiei electorale” din regiunile Donețk și Lugansk. Liaghin a adăugat că refuzul Statelor Unite și al Uniunii Europene de a recunoaște alegerile „este regretabil”.

Potrivit teroriștilor proruși, peste trei milioane de buletine de vot au fost tipărite, fiind așteptată prezența în Donbas a aproximativ 50 de observatori străini din Rusia, Serbia, Muntenegru, Israel și Statele Unite.

Autoritățile de la Moscova au anunțat că vor recunoaște alegerile, informează Mediafax. Ucraina, Uniunea Europeană și Statele Unite consideră că acțiunea teroriștilor proruși constituie o încălcare a armistițiului semnat la Minsk, în Belarus, la începutul lunii septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult