Acasa InternationalExterne Ucraina: Timosenko va contesta rezultatele alegerilor prezidentiale

Ucraina: Timosenko va contesta rezultatele alegerilor prezidentiale

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Actualul premier ucrainean a declarat luni seara, in cadrul unei sedinte a formatiunii pe care o conduce, ca a decis sa nu recunoasca victoria lui Ianukovici in alegerile prezidentiale, potrivit ITAR – TASS.


Nu voi recunoaste niciodata legitimitatea victoriei lui Ianukovici in astfel de alegeri”, a adugat aceasta, cerandu-le juristilor sai sa se pregateasca pentru contestarea in Justitie a rezultatelor alegerilor. In acelasi timp, premierul a sugerat si organizarea celui de-al treilea tur, dar vicepresedintele Blocului Iulia Timosenko, Nikolai Tomenko, si o parte a factiunii s-au pronuntat in favoarea recunoasterii victoriei liderului Partidului Regiunilor si trecerea in opozitie. Cu toate acestea, majoritatea membrilor Blocului Iulia Timosenko au decis sa lupte pentru victoria actualului premier. Tot luni, in deschiderea sesiunii plenare de la Stasbourg, Jeryz Buyek, presedintele Parlamentului European, a felicitat Ucraina pentru organizarea unor alegeri prezidentiale democratice si corecte. Comisia Electorala Centarala din Ucraina a anuntat ca, dupa numararea a 99,27 % din voturi, liderul Partidului Regiunilor a obtinut 48, 76 procente, iar Iulia Timosenko doar 45, 66.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult