Acasa InternationalExterne Ucraina: Un cameraman al televiziunii publice din Rusia a fost ucis

Ucraina: Un cameraman al televiziunii publice din Rusia a fost ucis

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Anatoli Kilan, un jurnalist al postului public de televiziune din Rusia, a murit în regiunea Donețk din estul Ucrainei după ce a fost împușcat în abdomen.

Ucraina: Un cameraman al televiziunii publice din Rusia a fost ucis (foto:cbc.ca)

„În această noapte (duminică spre luni — n.r.), colegul nostru Anatoli Klian, cameraman al Canalului 1, a murit la Donețk„, a precizat postul de televiziune într-un comunicat remis de ITAR-TASS și AFP. „Tragedia s-a petrecut în apropierea unei unități militare, unde echipa venise să filmeze un material. La fața locului au fost trase în mod neașteptat focuri din partea militarilor. Anatoli Klian a fost rănit grav în abdomen. Avea 68 de ani”, se mai menționează în comunicat. Deplasarea la unitatea militară fusese organizată de serviciul de presă al autoproclamatei ‘Republici Populare Donețk‘. Jurnaliștii călătoreau cu un autobuz alături de mame ale soldaților, care intenționau să le ceară fiilor lor să vină acasă din armată.

După ce au fost trase focuri, jurnaliștii au reușit să se urce într-un autobuz și să se îndepărteze aproximativ 500 de metri de unitate. Apoi, ei au coborât din nou, însă au fost trase noi focuri de armă. Acela a fost momentul când cameramanul a fost rănit. Colegii l-au transportat la spital, unde Anatoli Klian a murit din cauza rănii. La 17 iunie, alți doi jurnaliști ai televiziunii publice ruse au fost uciși în regiunea vecină Lugansk, potrivit Agerpres.

1 comentariu

pathfinder 30-06-2014 - 11:22

Pai daca nu acuza rusii pe nimeni inseamna ca l-au impuscat ai lui.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult