Acasa InternationalExterne Ucraina vrea să cumpere gaze naturale de la România

Ucraina vrea să cumpere gaze naturale de la România

scris de Marius Bâtcă
0 afisari

Ucraina doreşte să cumpere gaze naturale de la România, Germania şi Turcia pentru a reduce importurile mai scumpe de gaze ruseşti.

gaze_naturaleKievul a iniţiat discuţii cu cele trei state pentru a cumpăra între 2 şi 3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an de la fiecare dintre ele.

Naftogaz, compania naţională de energie din Ucraina, vrea să cumpere un total de aproximativ 10 miliarde metri cubi de gaze naturale din Europa, reprezentând o treime din gazul importat din Rusia pentru consumul naţional, a declarat directorul general al societăţii, Evgheni Bakulin, potrivit ziarului Kommersant Ucraina, preluat de Ria Novosti, citată de Mediafax.

Bakulin a arătat că preţul gazelor naturale este cu aproximativ 30-40 de dolari pe mia de metri cubi mai scăzut în Europa faţă de tariful stabilit în contractul semnat în 2009 cu grupul rus Gazprom.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Kommersant Ucraina că statul negociază cu Germania, România şi Turcia cumpărarea a câte 2-3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, pentru a reduce importurile din Rusia.

Ucraina consumă, potrivit celor mai recente date, 80 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult