Acasa InternationalExterne Ucrainenii au recucerit 93 de localități din regiunea Harkov în timpul contraofensivei

Ucrainenii au recucerit 93 de localități din regiunea Harkov în timpul contraofensivei

scris de Misu Andrei
36 Afisari

Forțele armate ucrainene au avansat cu aproximativ 55 km în ultimele două săptămâni în contraofensiva lor în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, în care au recucerit 93 de localități, a declarat joi un general de brigadă, conform Sky News

Generalul de brigadă Oleksiy Gromov a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Ucraina a recucerit 93 de așezări și a eliberat peste 2.400 de km pătrați în regiune începând cu 21 septembrie. Forțele ucrainene au avansat în estul și sudul țării în cadrul unei contraofensive care a dus la recucerirea unor orașe cheie, precum Lîman, în estul Ucrainei.

Gromov a declarat că trupele rusești luptă pentru a încetini un avans ucrainean din Kupiansk, un oraș nod feroviar recent eliberat. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, în timpul discursului său de marți seară, că a revendicat marți „progrese rapide și puternice” ale armatei ucrainene în sud.

Hărțile prezentate marți de către conducerea rusă, în comparație cu cele din ziua precedentă, arătau că rușii au părăsit mai multe localități din regiunea Herson. Forțele ruse ar fi părăsit și Dudceanî, aflat pe malul vestic al râului Nipru, acolo unde ucrainenii desfășoară o contraofensivă de câteva săptămâni.

„Militarii noştri nu se opresc. Este doar o chestiune de timp până îl vom alunga pe ocupant de pe toate pământurile noastre”, a mai transmis şeful statului ucrainean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult