Acasa InternationalExterne UE a aprobat noi sancțiuni ȋmpotriva Rusia

UE a aprobat noi sancțiuni ȋmpotriva Rusia

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Herman van Rompuy a anunțat ȋn seara de luni, 8 septembrie, cǎ UE a aprobat o nouǎ serie de sancțiuni contra Rusiiei, fǎrǎ a le pune ȋnsǎ ȋn aplicare imediat pentru a da timp Moscovei să își continue eforturile de pace.

UE a aprobat noi sancțiuni ȋmpotriva Rusia (foto:european-coucil.europa.eu)

UE a aprobat noi sancțiuni ȋmpotriva Rusia (foto:european-coucil.europa.eu)

Dupǎ o ȋntȃlnire de urgențǎ a ambasadorilor statelor membre UE, președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a declarat cǎ ambasadorii celor 28 de state membre s-au pus de acord asupra noilor sancțiuni la adresa Rusia, sublinind cǎ  „Intrarea în vigoare (a sancțiunilor)… va avea loc în câteva zile.” „Acest lucru va lăsa timp pentru o evaluare a punerii în aplicare a acordului de încetare a focului și planului de pace” în Ucraina, a explicat Rompuy ȋntr-un comunicat, remis de agenția DPA.

Președintele Consiliului European a menționat cǎ „În funcție de situația de pe teren, UE este gata să revizuiască sancțiunile aprobate, în întregime sau în parte”. Ȋn același timp, primul ministru finlandez Alexander Stubb și-a exprimat îngrijorarea asupra noii runde de sancțiuni ale UE contra Rusiei, ȋn prinicipal ȋntrucȃt o posibilă interdicție a utilizării spațiului aerian rus ar putea lovi compania aeriană națională Finnair, care operează multe zboruri spre destinații din Asia, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult