Acasa InternationalExterne UE adoptă noi sancţiuni împotriva regimului Bashar al-Assad

UE adoptă noi sancţiuni împotriva regimului Bashar al-Assad

scris de M.A.
0 afisari

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale UE au adoptat luni noi sancţiuni contra regimului sirian şi i-au cerut lui Bashar al-Assad să renunţe la putere pentru a permite o tranziţie paşnică şi democratică.

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad (foto: presidency.ro)

”Uniunea Europeană va continua politica sa de impunere de măsuri suplimentare împotriva regimului, nu împotriva populaţiei, atât timp cât represiunile continuă. În urma evaluării din partea statelor membre, lista persoanelor desemnate care s-au distanţat de politica represivă va fi reconsiderată. UE cere comunităţii internaţionale să îşi unească eforturile pentru a-i viza pe cei vinovaţi sau asociaţi cu represiunile violente şi pe cei care susţin sau beneficiază de pe urma regimului”, relevă concluziile referitoare la Siria ale reuniunii Consiliului Afaceri Externe al UE, transmite Agerpres.

Bruxellesul se declară îngrijorat mai ales de recenta escaladare a violenţelor în Siria şi reiterează condamnarea în termenii cei mai fermi a represiunii comise de guvernul sirian ce riscă să genereze o spirală a violenţelor, a confruntărilor interconfesionale şi a militarizării.

Miniştrii de Externe europeni mai solicită tuturor membrilor Consiliului de Securitate al ONU să îşi asume responsabilităţile pentru a se pune capăt violenţelor contra populaţiei siriene şi pentru a sprijini poporul sirian în aspiraţia sa către libertate şi drepturi politice, salutând decizia forului internaţional de a numi un raportor special pentru drepturile omului în Siria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult